• aslında herşeyin transformers fanı mini mini bir çocuğun*(ki bu ben oluyorum) arkadaşına(özgür) "abi ya, biz de transformers robotları yapamaz mıyız ?" sorusu üzerine şekillenmiş ve zaman içinde evrile evrile gelişmiş bir kutsal savaştır.

    henüz transformers televizyonlarda yayınlanmadan, video kasetleri ile takip eden ve bütün okula bu salgını yayan(ki diğer okullardaki çocukların transformers'ı keşfetmesine daha 3 yıl kadar zaman vardı) rygard jrın robot yapma fikri de tıpkı dizinin kendisinin yayıldığı hız ile ilerlemiş ve rakip grup olan karşı sınıfın çocuklarına da derhal bulaşmıştı. zaten karşı sınıfın çocuklarır doruk, şükrü ve necmi diye 3 veletti, hiç sevmezdik öğretmen çocuğuydu bunlar*. hele şükrü en eşşek olanlarıydı ve rygard jr ile arkadaşları(yani özgür) ona kısaca salakaptalidiyot şükrü derdi.

    minik beyinler derslerle ilgilenmez oldu kısa zamanda. harıl harıl projeler çizildi, robotlar hazırlanmaya çalışıldı. günler süren uğraşının, malzeme toplamaların sonrasında ise gurur kaynakları olan robot-arabalar hazırdı(kabul kabul arabaya benzemiyordu)..

    kafalarına ve kollarına, üstüne rast gele tahtalar çakılmaktan daha ileri gidememiş de olsalar transformers olarak ortaya çıkmışlardı o gün mahallede geleceğin dahileri olacak bu çocuklar(kabul robota da benzemiyordu).

    evet aslında daha çok üzerlerine vita kutusu giymiş çocuklara benziyorlardı(kabul bir boka benzemiyorlardı) ama onlar aslında birer transformer idi herşeyleriyle*. hiç bir şey olmasa dahi yürürken(vita kutuları içinde paytak paytak ilerlemeye çalışıp mütemadiyen düşerken) transformers themei söylemeleri bile onların dönüşebilen robotlar olduğunu ispatlıyordu aslında...

    artık kimin robotunun daha iyi olduğunu öğrenmek için dosthane (!) bir savaş olmalıydı, zamanı gelmişti. tabii ilk önce kimin otobot* kimin diseptikan* olduğuna karar vermek gerekiyordu. tam bir gerizekalı olan şükrü bu noktada ağlamış zıplamış ve mızıkçılık yapmışsa da(serseriydi zaten it !) küçük rygard ve birlikleri(yani özgür) otobotluğu kaptırmamıştı kimseye. ve işte o zaman başladı 1. transformers meydan muharebesi

    tabi ki bu kutsal muharebe kısa sürede sinirlenen çocukların üzerlerindeki vita kutularını bir tarafa bırakıp buldukları sopa ve odunlarla birbirlerine dalmasına dönüşmüştü. her ne kadar salakaptalidiyot şükrü (o zaman böyle seslenirlerdi ona) bir taraftan "vurmayın yağğ" diye ağlayıp transformerslık onurunu bir kenara atarak küfrediyor olsa da rygard jr ve mangaları (yani özgür) transformers müziğini söyleyerek saldırıyorlardı biraz hırslı da olsa;

    - tırans formıırs nınıı nıı optimus pıraym dırı nı nııı (bilmedikleri yerleri atıyorlardı tabi kıçlarından)

    bolca çürüğe ve sıyrığa mal olsa da ve bakkal mustafa amca tarafından durdurulsa da (birleşik robot konseyi başkanı diyorlardı ona da) rygard jr ve otobot ordusunun (özgür yani) tartışılmaz zaferi ile bitmişti..

    salakaptalidiyot şükrü ise kız gibi ağlamıştı (nasıl koymuştuk ama)...
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap