• necip fazıl kısakürek'in sakarya türküsü şiirinin, türk islamcılarca her daim ajitasyon unsuru olarak kullanılmış en vurucu noktalarından biri. (bkz: feyluleleşiyorum muntazaman)

    örneğin alparslan türkeş'i anlatan edebiyat şahaseri(!) bir yazıda bile karşımıza çıkabilmektedir:

    "yıl 1944 3 mayıs.. ankara'da eski tabirle bir nümayiş yani gösteri veya yürüyüş vardır. türk'ün, türklüğün ölmediğini, ölmeyeceğini ve yükselen türkçülük bayrağının bir daha hiçbir şekilde inmeyeceğini gösteriyorlar. hem dosta hem düşmana... hem devlet hizmetindeki gafillere hem de yurda sızmağa çalışan hainlere, asya bozkırlarında yaratılan bozkurt soyluların bozkurt torunlarının, bir kaç çakalın günü birlik menfaatleri için göz yumdukları kızıl yılanın farkında ve onun başını ezme azminde olduklarını gösterirler.

    şâirin öz yurdunda garipsin, öz yurdunda parya dediğince tutuklanır türkçüler... devrin dalkavuk iktidarının uyduruk nedenlerle açtığı türkçülük-turancılık davası başlar. türkçüler tabutluklara atılırlar, işkencelere uğrarlar. türkiye'de türk milliyetçisi olmanın bedelidir bu... genç üsteğmen alparslan türkeş'te bunlar arasındadır. 20 ekim 1944'te kendisini "vatan hainliği" suçlamasıyla sorgulayan mesnetsiz savcıya "diğer sanıklar gibi bana da vatan hainliği isnat edilmiştir. bunu şiddetle red ederim. ben yeryüzünde herşeyden çok milletimi ve vatanımı severim." diye haykırır. ancak mahkeme tarafından, 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılır ve bir yıldır hücre hapsi yattığı için tahliye edilir. kendisine verilen cezada daha sonra askeri yargıtay tarafından bozulur ve 2. numaralı mahkemede beraat eder. bu onun türk milliyetçisi olduğu için zindanlara ilk atılışıdır ve son olmayacaktır. ülkücü olmak çileye talip olmaktır, nimete, ikbale değil. o da türklük ülküsü için zaman zaman şiddeti artan çileyi bir ömür boyu bir an bile tereddüt etmeksizin ve yakınmaksızın, çekmiş ve çile çekmeyi şeref bilmiştir."

    alıntılanan kısmın kaynağı için (bkz: http://turkyurdu.virtualave.net/basbug_hayati.htm)
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap