28 entry daha
  • sorunu yaşayan akrabam bundan bahsedilmesinden utandığı için bilgisini vermeyeyim ama kendisiyle yıllardır çözüm arıyorduk bunun için, ameliyat olanların apne ve horlamaları bir süre sonra yeniden başlıyor, maske çok zor kullanılan ve gece ağız bölgesinden kolaylıkla kayabilen bir çözüm.... vs diye düşünürken dişe takılan basit bir aparatla sorunun çözülebildiğini keşfettik. meğerse 2 seansta çok düşük bir fiyata bu işkenceden kurtulunuyormuş.

    yapılan işlem; ilk seansta dişin ölçüsü alınıyor. ikinci seansta hazırlanan ve üzerinde pembe muma benzer bir madde sürülmüş aparat dişe takılıyor ve çenenizi sakıp sabancı gibi öne çekmenizi istiyorlar. alt çenenizi öne doğru uzattığınızda mum gibi olan maddeyi tazdikli hava ile kurutuyorlar. ardından aparatı çıkarıyorlar ve aldıkları ölçüye göre alt dişlere takılan aparat ile üst dişe takılan aparatı ortasında hava alma bölümünün olacağı, diğer bölümleri birbirine tamamen yapışmış ve sabit kalacağı bir şekilde birleştiriyorlar.

    ancak bu yapıştırma sonrasında oluşan aparatı takmak için alt çenenizi yine sakıp sabancı gibi öne alarak aparatın içine sokmanız gerekiyor. işlem sonrasında geceleri alt çenenizi 3-4 mm kadar öne alarak uyumanız sağlanmış oluyor. sonuç olarak; aparat alt çenenizi öne alarak küçük dilinizin apneye neden olacak şekilde sizi tıkamasını engelliyor. işlemi yaptırdığımız yerde %90 başarı oranı verdiklerini ama şimdiye dek başarısız olan bir vaka görmediklerini belirttiler.

    bizim beceriksizliğimizden dolayı işlemimiz tamamen bitmemişti o yüzden 1 seans daha gideceğiz."şu anki hali ile %60'lık bir düzelme olur yeniden geldiğinizde tamamen çalışmasını sağlarız "dediler ama şimdiden düzelme oranı müthiş...

    dün gece ilk defa denedik. gece uyanıp birkaç kez takip ettim apne kesinlikle olmadı. düne kadar tüm kapılar kapalı olsa da horlama odalardan duyulurdu. dün gece aparatla uyumanın sonucunda anca yatağın yanına gidince duyulan bir horlamanın kaldığını gördük ki; bu da horlama sorunu nedeniyle hiçbir yere kalamayan, başkalarının yanında uyumaktan utanan kişiler için müthiş bir sonuç.. bakalım aparatın %100 çalıştığında neler olacak.... son olarak, kendimizden çıkardığımız sonuca göre; çeneyi öne çekip uyumak insanı rahatsız etmiyor ve sabah çenede bir ağrı yaşanmıyor. herkese öneririz.

    aparatın fotoğrafı ; http://www.dentgroup.com.tr/…/horlama%20protezi.png
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap