66 entry daha
  • her küfür edeni iyi oyuncu sanrımızı geride bırakır, türk filminde oynayan yabancı adam görünce ağzımızın suyunun akmasını da kontrol edebilirsek, pek de olmamış bir film.

    --- spoiler ---

    aslında her şey güzel başlamıştı. ilk yarısında filmin, düğümlediler hikayeyi. hatta o kadar güzel düğümlediler ki, guy ritchie ya da tarantino gibi yapmayıp, türk usulü yeni bir şey bekledim gayriihtiyati. fakat zenci arkadaş hastanedeyken, doktorun "yukarıdaki seni kolluyor olmalı" lafıyla birlikte soğudum filmden. türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde, isterse ömrünü house ya da scrubs izleyerek geçirsin, hiçbir doktorun bunu diyeceğine inanmıyorum. amerikan film çevirisi konuşma, filmde kendini daha da belli etmeye başladı. düğümü çözmek için, çok basit numaralara başvuruldu. afrikalı arkadaş, dünya iyisi birine dönüştü; hanım kızımızın kötücüllüğünün sebepleri hiç belli edilmedi, ali atay'ın oynadığı karakter çok basit bir numarayla öldürüldü filan... "hadi film bitsin artık" hamlesiydi bütün bunlar öyle ki...

    final sahnesinde ise, "istanbul'u severseniz, size kapılarını açar" temalı iyimser mesaj, filmin doğasıyla uyuşmayan, havada kalmış bir gereksiz tirat olabildi ancak.

    filmin tekniğine gelince; tamam abi yakın çekim iyidir, hoştur ama bu kadar fazla kullanırsan, afedersin boku çıkar. tamam istanbul'da güzel kareler yakalmışsın ama bunları aralara serpiştirmekten öte bir fonksiyona taşıyamazsan, yaptığına sinemacılık değil, fotoğrafçılık derler. her şeye rağmen taksim tasvirleri hiç fena değildi. bir iki kara mizah tarzı yaklaşım da hoştu. kilisede ezan sesinin duyulması, baya iyi bir okumaydı falan filan...

    --- spoiler ---

    emre şahin'in ilk filmi için küçük, türkiye sineması için büyük bir adım bence. umarım daha iyi işler yaparken de görürüz yönetmeni... ali atay sadece küfretmenin ötesinde de oyunculuk yapıyor. yukarıda az biraz hakkını yemişiz, teslim edelim.

    edit: bir arkadaş uyardı, doktorlar 'yukarıdaki' lafını kullanır olmuşlar türkiye'de de.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap