2 entry daha
  • geçtiğimiz hafta amerika birleşik devletleri sinemalarında gösterime giren dördüncü çocuk ajan filmi. son derece başarısız ve tamamen çocukça olduğu söyleniyor. jeremy piven, jessica alba ve sevdiğimiz abilerimizden biri olan danny trejo küçük ajanların yanındaki devasa isimler.

    şimdi bu filmi diğer filmlerden farklı kılan daha önce başka denemeleri de yapılmış bile olsa 4-d uygulaması. 4-d dediysek zaman-uzay boyutunda ayrı bir boyutu keşfedip ermekten bahsedilmiyor. üç boyutlu fiilme ekstra olarak aroma scope denilen bir olayla filmdeki kokuları da seyirciye hissettirmeye çalışmışlar. girişte size bir kart veriyorlar, bu kartta sekiz ayrı kazı-kokla kısmı var filmde gösterilen sayılara göre o rakamdaki kısmı koklayıp küçük kahramanın sahnede almış olduğu kokuya ortak oluyorsunuz. aman ne güzel.

    şimdi robert rodriguez'i severim. neticede el mariachi, sin city, desperado, günbatımından şafağa, ve planet terror gibi muhteşem filmleri lûgatimize kazandırmıştır. lakin bu tür filmleri neden çektiğini anlayamıyordum. box office mojo'ya bir uğrayayım dedim. bir baktım şöyle bir durum var:

    spy kids: bütçe 35 m.$ hasılat: 150 m.$
    spy kids 2: bütçe 38 m.$ hasılat: 120 m.$
    spy kids 3: bütçe 38 m.$ hasılat: 200 m.$
    spy kids 4: bütçe 27 m.$ hasılat: 16 m.$ (sadece dört günde)

    resmen altın yumurtlayan tavukmuş meğerse. adam paraya sıkıştıkça spy kids çekiyor. "24 saat boyunca cennet mahallesi ve doktorlar'ı göstererek hepinizin reytingini alt-üst ederim ulan" diyen show tv misali...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap