• rurouni kenshin'in gecen sene cikmis 2. ovasi.. bununla seriye bi son getirdiklerinden dolayi kenshin'le alakali yeni bir anime cikacagini sanmiyorum..

    bu 2 bolumluk ovada ne anlatildigina gelince; ilk bolumun buyuk bi kisminda serinin baslangicindan jinchuu zamanina gelene kadar bi ozet gecilmeye calisilmis.. sonra da enishi'ye gecilmis bi parca.. 2. bolumde de enishi kismi sonlandirilip, yillar sonra kim ne alemde bu isin sonu nolcak anlatilmaya calisilmis, ortama kenji sokulmus falan..

    simdi kenshinle alakali eserler arasinda bunun yeri neresi diye dusunecek olursak cevap yeri yok olmalidir.. okuyuculara izleyicilere herkese hakaret gibi bi calisma olmus.. oncelikle ilk bolumde yeni materyal yok sayilir zaten, sunduklari eski materyal de soyle ilginc.. bazen dizideki gibi gelisiyor olaylar, bazen diziden farkli mangadaki gibi, bazen ise ikisinden de farkli alakasiz bi sekilde gerceklesiyor, oldukca sacma.. sonra jinchuu arc denen olaylar mangada yaklasik 150-250 arasi bolumlerde gerceklesirken, burada sadece 20 dakika icinde gecistirilmeye calisiliyor ki oldukca basarisiz tabi ki.. ki bundan sonra gelecege gidip mangada da olmayan olaylari anlatiyor ki oldukca gereksiz (2. bolumun son 20 dakikasi esasinda olmayan seyler, dizinin 62+ bolumleri gibi bi sacmalik denebilir).. yani benim anladigim ilk ova gibi duygusal biseyler yapalim, insanlari aglatalim, cok severler kesin demisler heralde, ama yuzlerine bulastirmislar, ilkinin agirligi altinda ezilmisler..

    teknik olarak bakilirsa animasyonlar yine basarili, ama karakter cizimleri tiksince yakin.. ilk ovada diziyle ortak bi kenshin vardi ve o da 10-15 yil onceki haliydi, haliyle cizimi yerinde gozukuyordu.. ama burada 95 bolum boyunca insanlarin tanidigi kaynastigi karakterleri degistirmeye ne hakkin var? sanosuke basta olmak uzere bi felaket.. sesleri de cok sevemedim (yahiko misal).. muzikler ise fena degil ama zaten bi kismi orjinal bile degil, ilk ovadaki muziklerin hafif degistirilmis hali..

    ozetle ilk ovaya benzesin duygusal olsun diye kasmislar sanirsam, ve "aaah cok agladim ne kadar acikli olmus ne super" diyen hic anlayamadigim insanlar da var.. ama olmamis, bi kenshinseverin kabul edebilecegi bi eser, bi son degil bu..
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap