6 entry daha
  • 7 haftalığına londra barbican'da gösterilecek muhteşem müzikal. eğer yakın zamanda londra'ya ziyaret planlıyorsanız klasik west end müzikalleri yerine bu harika yapıma gitmenizi tavsiye ederim. detaylı bilgi için http://www.barbican.org.uk/…ent-detail.asp?id=12004. londra ekibinin resmi tanıtım videosu için http://vimeo.com/28348497.

    konu olarak bana çok çekici ve akıcı gelmemiş olsa da müzikleri insanın beyninde günlerce dönüyor. konu bizim kuşağımıza fazla tekdüze gelebilir, fakat yazıldığı ve oynandığı zaman henüz amerika'da siyahların 2. sınıf vatandaş olduğunu unutmamak lazım. oyundan çıkarken bu müzikalin ilk oynandığında nasıl tepkiler aldığını düşünmeden edemedim.

    müzikal 2. dünya savaşı sırasında güney pasifik adalarından birindeki amerikan üssünde geçiyor. ana karakterler emile ve nellie arasında yaşananlar beyazların ırkçılık konusundaki iki yüzlülüğünü ele alınarak anlatılmıştır. ana karakterlere ek olarak princeton mezunu teğmenin adadaki bir yerliyle yaşadığı aşk da müzikalin ırkçılığa yönelik eleştirisini açıkça gözler önüne sermiştir.

    müzikal boyunca müzikleri bir yerden tanıdık gelir. some enchanted evening adlı şarkıyı frank sinatra dahil pek çok isim okumuştur, sanırım o yüzden melodilerine bir aşinalık vardır. bali ha'i, there is nothing like a dame, i'm gonna wash that man right outta my hair gibi şarkıları kafanızda dolanır durur günlerce, kimi zaman ıslık çalarsınız, kimi zaman mırıldanırsınız. birinden sıkılır diğerine geçersiniz.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap