22 entry daha
  • --- spoiler ---

    kesilmiş sahneleri, alternatif başlangıç ve sonları izlemenin filmi anlamsızlaştırdığını, o kesilmiş sahnelerin boşuna kesilmediğini, alternatif başlangıç ve sonların neden asıl değil de alternatif olduklarını anlamamı sağlamış film. ama ilginçtir buraya alıntı yapmaya değer gördüğüm aşağıdaki cümleleri o alternatif sonlardan birinden aldım:

    "ayrılmakla terk etmek arasında ince bir çizgi vardır. hayatım boyunca, bana hep tam zamanında ayrılmışım gibi geldi. insanlara ne kadar şanslı olduğumu anlatmak hoşuma gidiyor. ama yüreğimin derinliklerinde hep terk etmişim gibi algıladım."

    filmi entel yapacam diye kamerayı öyle sallayıp durmaya aslında hiç gerek yok. algısı bu konuda seçici olan izleyici gerçekten çok rahatsız oluyor ve gerçekten sayımız hiç de az değil. bunu "bağımsız" yönetmenler bir anlayabilse...

    hafif durgun filmleri (tabire gel) seven ben, "amaaan ne dandiko film yaa, başlıycam doğallığınıza da durgunluğunuza da, böyle entel film olmaz olsun" noktasına gelmiştim ki giuseppe'nin öldüğü sahne itibarıyla filme itibar etmeye başladım. ve şimdi bakıyorum da bu, filmin yarısından ilerideymiş. nasıl sabretmişim yahu? takdir ettim kendimi. hadi beni geçtim, yapımcı nasıl olmuş da parasını böyle riske etmiş? neticede bir amerikalı. sanırım bu "bağımsız"cıların parayla pulla harbiden işi yok.

    filmin en kötü oyuncusu nedense bana, "yapmacık entel hüznü mimikleri"yle, milletin ayılıp bayıldığı robert downey jr.'mış gibi geldi. ama gençlerin oyunculuğu muhteşemdi. hepsinin... sırf gençlerin oyuculuğu için izlenir.

    ben dito olsam, antonio'yla yıllar sonra hapishanede karşılıklı oturduğumuzda muhtemelen ağzımdan dökülen ilk kelimeler şöyle olurdu: "ben... sana karşı... çok mahcubum." ve heralde sesli bir ağlama nöbeti geçirirdim de gardiyanlar falan gelirdi, sakinleşmem için beni bir müddet ayrı bir odaya götürürlerdi.

    son olarak, evet, benim de kendimden bir şeyler bulduğum film. küçük bir yerde büyüyüp büyükşehire bağımlı hale gelmiş herkes için izlemeye değer bir film.

    --- spoiler ---
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap