62 entry daha
  • rock müzik tabanlı, 26 bölümlük anime serisi. rock müziğe yönelik diyince akıllara direk nana geliyor tabi ama beck onun seviyesine çıkamamış. nana'ya göre kötü demek animenin kendisine de kötü demek değil aksine nana ile karşılaştırılabilecek kadar kaliteli bir seri.

    anime, j-pop dinleyen gencin hafiften platonik olduğu kız nedeniyle onun dinlediği grubu dinlemeye başlaması ve yaşadığı çevredeki rock müzik yapanlarla tanışmasıyla başlıyor ve buradan da ilerlemeye devam ediyor. pek çok yan karakter var ama neredeyse hiçbiri derinlemesine işlenmemiş, çok yüzeysel kalmışlar. konu da çok durağan ilerliyor o kadar karışık olmamasına rağmen. böyle hep kötülermiş gibi oldum ama izlerken hiç sıkılmıyor, peş peşe bölümleri sıralıyorsunuz. kötülermiş gibi görünmemin bir nedeni de yazarken bile istem dışı olarak nana ile karşılaştırıyor olmam. ikisi de müzik-drama türünde içinde fantastik şeyler barındırmayan yapımlar ve birinden bahsederken diğerini unutmak kolay değil.

    kapanışta ise sanki açık bir kapı bırakıyorlar. ama asla da "böyle de bitirilmez" dedirtmeden olayları güzelce toparlıyorlar. üzerinden 6 sene geçmesi nedeniyle artık devamının geleceğini zannetmiyorum ama belli de olmaz tabi bu işler anime dünyasında. müzik(rock ağırlıklı) ve drama türünde anime arayanlar ve özellikle daha nana'yı izlememiş olanlar daha da beğenerek izleyebilirler.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap