27 entry daha
  • şöyle bi hepsini izledikten sonra yazacaktım ama kendimi tutamadım, üçüncü bölümünün ortasında artık durdurdum, on dakikadır sinirli sinirli gülme krizi yaşıyorum.

    şimdi belgesel başladığından beri aklımdan hep "abi oralarda niye yaşıyor ki bu insanoğlu, ne zorları var" lafı geçip duruyor, ben de bastırıyorum bu düşünceyi.. hani uzağından kıyısından hafif bi elitizm, ırkçılık gibi bi intiba uyandırıyor çünkü bu laf. tutuyorum kendimi, seyrediyorum belgeseli.

    bu bölüm (üçüncü bölüm) kutuplara ayrılmış. bölümün başında john hurt amca, "burası insan için son derece elverişsiz (hostile) bi ortam ama buralarda tam dört milyon insan yaşıyor" dediğinde yine "bok var yaşıyorlar" deyiverdim gayrı ihtiyari.. neyse durdurdum kendimi devam ettim.

    adamlar çıkıyor av için kilometrelerce yol alıyorlar kızaklarla falan, uğraşıyorlar ediyorlar.. hadi tamam sonuçta bi şey yapıyorsun, yaşaman için amacın var, varlığını sürdürmek için doğayla bi mücadele içindesin, ayrıca kendi yaşadığın yerin sahibi sensin falan.. tamam dedim hayatlarında iyi noktaları görmeye çalışıyorum.

    sonra yine bi grup insanın hikayesi başladı. yine öyle baya bi yol alacaklar ama bu zahmetlerinin sonunda çok değerli deniz yiyecekleri elde edeceklermiş. yalnız bunun için baya tehlikeli bi şeyden geçecekler. gelgitin olduğu bi yere gidecekler, suyun çekilmesini bekleyecekler (bu sırada beklerken konaklamak için bi igloo inşa edecekler falan). yalnız su çekilince suyun üstündeki buz kütlesi aynen duracak yerinde (biraz alçalacak tabii). bizimkiler de gidecekler buzu kıracaklar, altına girecekler ve her an üstlerindeki buzun çökme tehlikesi altında (suyun geri gelmesi için sadece yarım saat var bi de) zamanla yarışarak oraya gelme amaçları olan o değerli yiyecekleri arayacaklar. ve sonunda buluyorlar.. buluyorlar.. buldukları da..

    --- spoiler ---

    midye..

    midye..

    midye lan.. midye..

    --- spoiler ---

    teaaasssssikkktiiiriiin laannn.. yeter yok işte kendi yaşadıkları yermişmiş de, kafaları rahatmışmış da, doğayla mücadeleymişmiş de.. hasssiktirin lan.. midye lan.. tanesi yirmi kuruş olan siktiriboktan midye.. ve adamlar bunun için ölüm tehlikesi atlatıyorlar..

    artık cidden ırkçı sayılır mı bilmem ama ilk düşüncem daha da güçlendi.. bok mu var kardeşim allahın bile siktirettiği yerlerde, yok kutuptur, yok saharadır anasının örekesindeki yerlerde yaşıyorsunuz arkadaşım. bi midye için, sikik bi kuyu bulup çöl ortasında ölmemek için, fillerle kavga edip sürünü otlatabilmek için salaksaçma tehlikeler, mücadeleler yaşıyorsunuz.. yok abi en ufak bi mantığı yok bunun.

    midye lan.. midye.. e ben ne diyim lan...

    edit: iluyankas- hea anladım. ğoca entryde diyorsun ya allahın sittiri cektiği yerde adamlar nasıl yaşar al bu da bende sana gelsin sdadasdad

    http://www.youtube.com/watch?v=r7ygpubw24m
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap