5 entry daha
  • esasında kendi içinde oldukça tutarlı ve naif bir söylem bu. açıklayayım, takdir edersiniz ki özellikle soğuk kış günlerinde duşa girmek, nebleyim banyo yapmak falan ayrı bir külfet gibi gelir. ayazı gören bünye, haliyle duş alma eylemine üşenir. yani burdan kış günlerinde alınan duşun normal zamanlara nazaran daha değerli olduğu çıkarımı gayet tabii yapılabilir.
    öte yandan bir takım kan kaynamaları, hormonal coşuntular ve cinsi heveslerin reel dünyadaki tezahürü olarak gençler, yine bir takım adult diye tabir ettiğimiz içeriklerden nasiplenip muntazaman "duş alma ihtiyaç hali"ne gark olunurlar. söylemden genel olarak, hafif bir pişmanlık manası çıkıyor olsa da o pişmanlığın asıl kaynağı farklıdır. neyse mevzubahis gençler, aynı zamanda örf, adet ve anane düsturuyla yetiştirilmiş pırlanta kıvamında olduklarından mütevellit gusül abdestsiz dolaşmamak hassasiyetine sahiptirler. ve en önemlisi arkadaş canlısıdırlar, en ufak beklenmedik bir iyilikte kalplerinin, dostluklarının kapısını ardına kadar açarlar, minnetlerini, dillerinde pelesenk, mucizevi "kardeş" kelamıyla ifade ederler. sonuç itibariyle tüm bu verilerin ışığında, yukarıdaki söylemi parça parça, aslında ne demek istediğini düşünerek değerlendirecek olursak;

    1- "yine": (meali) "paylaşımına rastlamadan hemen önce işimi halletmiş, duşumu almış, mutlu mesut bir adam idüm."

    2- "duşa soktun": (meali) "lakin öyle bir şey paylaşmışsın ki görmeyeydim derde giriftar idüm. ne soğuk havadan ne de tekrar duş alma külfetinden çekinür idüm."

    3- "kardeş": (meali) "türlü eza ve cefaya rağmen bu güzide paylaşımını dost meclisine ulaştırdığın için minnettar idüm."

    görüleceği üzre yukarıdaki söylem, er kişi olmanın manevi nimetlerinden faideleniyor olmanın adeta bir göstergesi niteliğindedir. taraflar arası ilginç bir bağlılık, uzaysal bir saygı, kuantumsal bir sevgi ile birleşip samimiyet dehlizlerinde ani sıçramalara yol açmaktadır. içsel bir teşekkürün pür biçimde vücut bulmuş halidir. aslandır kaplandır. sağolsundur. eyvallahtır.

    işte yine duşa soktun be kardeş...
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap