6 entry daha
  • cüneyt özdemir'in 5n1k'sında, şikede indirim yasasıyla ilgili olarak abdullah gül'ün, meclis tarafından pazar günü köşke tekrar -aynen- yollanabilecek olan kanun tasarısını anayasa mahkemesine götürmesi ihtimalini değerlendirirken, akp'lilerin anayasa mahkemesinin kanunları esastan görüşmesinin mümkün olmadığı görüşünü geçtiğimiz dönemlerde şiddetle savunduklarını iddia ederek kendileriyle çelişme ihtimalini öne sürmüş ve böylelikle cumhurbaşkanının fevri veto hareketinin kendisini çelişkide bırakacağını söylemiş şahıs.

    gel gelelim, söz konusu değişikliğin bir "anayasa değişikliği" olmadığı ve yasaların esastan görüşülmelerinin zaten anayasa mahkemesinin doğal görevi olduğunu unutmuştur. keşke teorisi doğrulara dayansaydı da akplilerin türlü ikiyüzlülükleri defaaten ayyuka çıksaydı.

    amma velakin ortada dönen olaylarda, cumhur reis kanunu anayasa mahkemesine götürerek elini olaydan çeker ve mahkeme, cemaatin mi yoksa devletin mi istediğinin olacağına karar verir.

    sanırım ilk kez, cemaatin bu mücadeleyi kazanmasını istiyorum. ya da tayyip bey'in vicdanını dinleyip, söz konusu kanun taslağından daha ağır, önceki kanundan daha hafif bir düzenlemenin yapılmasını salık vermesini.hayırlısı..
389 entry daha
hesabın var mı? giriş yap