10 entry daha
  • yine yeni yeniden fransiz lisesine gitmemis, hatta bu okullarda tanidigi bir kisi bile olmayan, ustunkoru kulaktan dolma seylerle kafasinda bir fransiz lisesi profili olusturan insanlarin hakkinda atip tuttugu liseler. yok propaganda yapiyormus, vatan haini yetistiriyomus fln. yok oyle bisey kardesim, sacma sapan atip tutmayin. bu liselerde cok guzel egitim verilir, ve ogrencilerin ufku gercekten genisletilir. evet bazi fransiz liseleri cok dandiktir, ama bunda egitimden cok ogrenci profilinin etkisi vardir.

    tam fransiz lisesi olmasa da francophone bir liseden (galatasaray lisesi) mezun oldugum icin gercekten cok memnunum. belki inanmayacaksiniz ama fransizca olan, fransizlarin ogrettigi dersler turk hocalarinkinden, turkce derslerden cok cok daha iyiydi, ve gereksiz denilen voltaire vs gibi seyleri ogrenmek her ne kadar o zamanlarda cok sikayet etmis olsam da gercekten cok sey ogrenmis olmami sagladi. fen derslerinin bircok turk lisesinden daha cok daha deneye dayali oldugunu, daha aciklayici oldugunu soylememe gerek yok sanirim.

    hadi galatasaray uc bir ornek diyin. bunun disinda da ben kendi cocugum olsa su an, herhangi bir anadolu lisesine gonderip cocugu oss icin at yarisina daha 9. siniftan hazirlamaktansa, bir fransiz, alman ya da amerikan lisesine gonderirim, en azindan dogru duzgun bir dil ogrenir, test cozmek disinda dusunmeyi ogrenir.

    (zamanin otesine yolculuk)

    edit: imla.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap