8 entry daha
  • meclise sunulan milletvekillerine kıyak emeklilik tasarısının mimarı olduğu iddiası var.

    emekli vekile zam önergesi chp grup başkanvekili akif hamzaçebi ile bolu milletvekili tanju özcan’ı karşı karşıya getirdi. emekli vekile zam önergesine grubun talimatıyla imza attığını ifade eden chp bolu milletvekili tanju özcan, tbmm’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. chp grup başkanvekili akif hamzaçebi’nin kendisini aradığını belirten özcan, şöyle dedi:

    “şaşkınlıkla takip ediyorum. ortada bir metin yoktu. şuna imza at, şuna imza atma sakın ha diye bir şey yok. ana hatlarıyla anlattı, ayrıntıları konuşuruz dedi. ayrıntıları konuşmak için aradığımda da akif bey'in telefonu kapalıydı, akif bey meclis’te de değil, istanbul’a gitmiş.

    sen beni çağırıyorsun, grup adına sen imza atacaksın diyorsun, konuyu ana hatlarıyla anlatıyorsun, detayları konuşuruz diyorsun, ondan sonra istanbul’a gidiyorsun, telefonlarını kapatıyorsun, sonra benim imzaladığım metin emine hanım’ın kontrolünden geçiyor oylamadan önce, (son halini gördü mü) gördü, fotokopisi gitti emine hanım’a. emine hanım bana hiçbir şekilde veya akif bey telefonla ben genel kurul’daydım. 'imzanı geri çek' demedi, imzalamıştım emine hanım gördüğünde ama imzamı geri çekebilirdim, 3 saat sonra oylandı. bana dese ki 'imzanı geri çek', çekerim.”

    “akif bey benden önce adnan keskin’e gitmiş”
    “adnan keskin’e gitmiş akif bey, benden önce. aynı teklifi ona yapmış” diyen özcan, “adnan bey’de demiş ki grup başkanvekilleri olarak getirin, ben buna asla imza atmam. benim bu gelişmeden bugün haberim oluyor” dedi.

    “asil zam cumhurbaşkaninin maaşina endekslenmek suretiyle yapiliyor”
    yapılan düzenlemenin cumhurbaşkanının maaşına endekslenmesi olduğuna dikkat çeken özcan, “gözden kaçırdığımız bir şey var, ben de bugün fark ettim, asıl zam cumhurbaşkanı maaşına endekslemek suretiyle yapılıyor milletvekillerine, o ikincisi 42’den 60’a çıkması o işin hikayesi, makyaj kısmı. nasıl zam yok, milletvekili maaşını cumhurbaşkanı maaşına endekslediğinizde zaten asıl zammın büyüklüğü orada çıkıyor ortaya. ben o gün onun farkında değilim” dedi.

    "niye günah keçisi oluyorum"
    chp grup başkanvekili hamzaçebi ile arasında geçen konuşmaların hatırlatılması üzerine özcan, şöyle dedi:

    “hamzaçebi’yi aradım, siz imzala dediğiniz için ben imzaladım, şimdi niye günah keçisi oluyorum dedim. ben zor durumda kaldım, sokakta yürüyemiyorum insanların tepkisinden, benim ne alakam var. keşke bana deseydiniz ki açık olarak şu kısmı imzala, şöyle iki tane önerge gelecek, şu kısmı imzalama, şu orana kadar evet de. sen beni bilgilendirmeden doğru dürüst gönderiyorsun, ayrıntıları konuşuruz diyorsun, ondan sonra beni bu hale düşürüyorsun dedim, ben serzenişte bulunmak için aradım, 25 dakika konuştum. ayrıntıları sonra konuşacağız, ben sana anlatacağım, dedi.”

    “kabus dolu günler yaşiyorum”
    kabus dolu günler yaşadığına dikkat çeken özcan, “çok kötü hissediyorum, bir kuruşluk menfaat sağlamadığım bir zammın mimarı olarak gösteriliyorum. konuyla hiç alakam yok. emekli olma şansım yok. şu yasa 2020’de sona eriyor, benim bu yasadan faydalanma şansım da yok. kabus dolu günler yaşıyorum. arabamı çiziyorlar, evime yumurta atıyorlar, ben bunu hak edecek ne yaptım, bir kuruş cebime girmiş değil” şeklinde konuştu.

    “erdoğan’in, kiliçdaroğlu’nun, hamzaçebi’nin, tarhan’in maaşina zam geldi”
    “benim emekli milletvekili halam, dayım yok, emekli milletvekili tanımam zaten” diyen özcan, “burada recep tayyip erdoğan’ın maaşına zam geldi, kılıçdaroğlu’nun, akif hamzaçebi'nin, emine ülker tarhan’ın, milletvekillerinin çoğunun maaşına zam geldi. benim maaşıma zam gelmedi. ben 2031’de emekli oluyorum. 20 senem var” dedi.
    http://www.radikal.com.tr/…etayv3&articleid=1073635
2651 entry daha
hesabın var mı? giriş yap