51 entry daha
  • kendisinin tutuklanması aydınlık bir gelecek için, statükoların yıkılması için güzel bir adım olabilirdi eğer yargı tarafsız, bağımsız bir yargı, 'ileri' demokrasi de herkes için demokrasi hatta bir nebze demokrasi olsaydı. şu an için olan; başbuğ'un genelkurmay başkanı olduğu dönemde, kendisinin hükümete haklı/haksız yaşattığı sıkıntıların intikamının alınmasıdır.

    12 eylül 2010'da yapılan referandumun en büyük propaganda malzemesi 'darbeciler yargılanacak' idi. yaklaşık 1.5 yıl geçti referandumun üzerinden. bu 1.5 yılda önce yargı tarafsızlığını kaybetti, sonra da zaten yanlış yorumladığımız demokrasi de iyice kişilerin tekeline girerek halktan yana olmaktan çıkıp halka karşı bir hal aldı. bu süreçte bazı adımlar koşarak atılırken, bazı düzenlemeler çarçabuk yapılırken, bazıları da hala emekleme seviyesinde ilerledi, ilerliyor da. başka hiçbir argümana ihtiyaç duymadan sadece bu durumdan bile çıkaracağımız sonuç; vadedildiği gibi statükonun ve özgürlüğü kısıtlayan etmenlerin önüne geçilmediği, gerçek manada bir demokrasi uygulanmadığı gibi bunun için gerekenin bile yapılmadığı, tam aksine statükonun ve özgürlüğün daha da tehlikeli olan diktatörlük benzeri bir sivil vesayete geçmesi olur. içinde bulunduğumuz bu durumun bir benzeri iran'da, iran devrimi sırasında yaşandı. bugünün yetmez ama evetçileri o zaman iran'daki liberal solcular idi. ha türkiye, cumhuriyet biçimi olarak iran olmaz o ayrı.

    velhasılkelam 80 döneminin sorumluları, katilleri, maktülleri, failleri belliyken, 28 şubat sürecinin sorumluları belliyken ve 'özgürce' dolaşırlarken ilker başbuğ'u darbeye teşebbüs edip becerememek iddiasıyla tutuklamak; beyaz türklerin, lümpenlerin ve yetmez ama evetçi küçük burjuvaların gözünü boyamak hamlesinden başka bir şey değildir.

    ilker başbuğ'un suçsuz olduğunu falan savunmuyorum fakat kenan evren gibi bir sorumlu 1 saat sorgulanıp serbest bırakılıyorken ilker başbuğ'un silahlı terör örgütü kurmak iddiasıyla tutuklanması tek kelimeyle absürd.

    bir de şu var; lav silahını boru zanneden bir adam ne kadar darbe yapabilir?

    tanım: absürd.

    edit: altay nickname'li yazar sagolsun mesaj atti. dedigine gore bos bir lav silahinin bir borudan farki yokmus.
246 entry daha
hesabın var mı? giriş yap