589 entry daha
  • hayatımda elime silah almışlığım yoktur, sevmem de zaten ama bu oyunda recon olarak oynayıp headshot yapmak bana büyük haz veriyor. hele 200-300 metre (1.000+ metreden vuran hayvanlar var evet) uzakta koşan birininin koşu yoluna ateş ederek tek seferde kulağından vurduğumda allahu ekber wuhuu diye bağırıyorum. her ateş edişimde, sanki elimde gerçekten silah varmış da geri tepiyormuş gibi gamepad'i istemsizce kendime doğru tepiyorum.

    recon'a yeni başlayacaklara silahlar için kendimce bir kaç tavsiye vereyim:

    iki tür sniper çeşidi var.
    a. semi-automatic (yarı otomatik, seri atış), 4 seçeneğimiz var:
    1. m39 emr
    2. qbu-88 (back to karkand)
    3. sks
    4. mk11 mod 0

    b. bolt-action (her mermide kurma kolu çekmeli). 5 seçeneğimiz var:
    1. sv98
    2. svd
    4. l96 (back to karkand)
    3. m40a5
    5. m98b

    öncelikle her zaman kafaya nişan almaya çalışın. çünkü hiç bir silahla gövdeden tek vuruşla adam öldüremiyorsunuz. elinizin alışması açısından yarı otomatik bir silahla başlamanızı tavsiye ederim. bunun için en ideal silah m39 emr olacaktır. elinizin alıştığını, artık olduğunuzu düşündüğünüzde bolt-action'a geçin. başlangıç için sv98 uygundur. yarı otomatik silahlar her ne kadar avantajlı gibi gözükse de bir bolt-action'daki keyfi asla vermeyecektir.

    bolt-action silahla oynayacaksanız tavsiyem hızlı mermi değiştirdiği için m40a5 ya da kodu mu oturtur hissini yaşamak istiyorsanız m98b'dir. bu iki silah oyunun en babalarıdır. bunları kullanmak epey bir puan gerektiğinden, back to karkand paketiniz varsa creeping death assignment'ini tamamlayarak l96 ile idare edebilirsiniz. idare edebilirsiniz dediğime bakmayın kodu mu oturtan cinstendir.

    yarı otomatik silahla oynayacaksanız en iyi seçeneğiniz mk11 mod 0. bu silah açılana kadar specops assignment'ini tamamlayarak qbu-88'i kullanabilirsiniz. sks her ne kadar güçlü bir silah olsa da uzak mesafede etkili olmadığı için tavsiye etmiyorum. ama sks'yi alıp dürbün takmadan iron sight ile bir assault gibi çatışmaya dalarsanız çatur çutur adam vurabilirsiniz.

    silah ekipmanlarından da bahsedeyim:
    1. dürbün (bölüme göre 12x ya da 7/8x)
    2. bipod (çatal ayak)
    3. tactical light
    4. straight pull bolt
    5. suppressor

    bir recon olarak dağ, taş, kuytu köşelere yatıp uzaktan keklik avladığımızdan bipod(çatal ayak) kullanmak zorundayız. analog ile oynamak zaten yeterince kastığından bir de minicik hedefi titreyen ellerle tutturmak epey zorlaşıyor. nefesinizi tutup da yapabilirsiniz tabi ama bipod candır. yalnız bipod takmak yerine zoom'u kapatmadan mermi değiştirmeye yarayan straight pull bolt'u kullanabilirsiniz. aslında büyük kolaylık sağlıyor ama ben bi-pod'u tercih ettiğimden kullanmıyorum. sniperlarda kullanabiliyor muyduk şu an hatırlamıyorum ama tactical lightın gereksiz olduğunu söylememe gerek yoktur. son olarak atış mesafesini ve düşmana verdiğiniz zararı düşürdüğünden susturucuyu kullanmayın.

    şunu da söylemeden edemeyeceğim. oynadığım ilk battlefield oyunu budur. bugüne kadar çıkan bütün call of duty oyunlarını oynadım ama hiç birinde şu oyundan aldığım keyfin yarısını alamadım. merminin havada süzülüşünü, aşağı doğru ivme alıp çatırt diye elemanın kafasını patlatmasını izlemek... oh bebek.

    edit: 1255 metre ile artık ben de bir hayvanım ehemehe.
485 entry daha
hesabın var mı? giriş yap