27 entry daha
  • hangi kafayla yazıldığını merak ettiğim şarkı. sevmesine seviyorum ama sırf şu şarkı yüzünden illuminati' ye inanacağım gelmiyor değil. hayır yani ya bu iddialar ne kadar deli saçması olsa da gerçek, ya da bu şarkı bunlarla dalga geçmek ve insanları hepten şüpheye düşürmek için yazıldı.

    bir tek ben mi bunu böyle anlıyorum bilmiyorum, ama şarkının başlığında hiç yazılmayınca ben yazayım dedim. öyle şurasını ters çevir, klibi şu salisede durdur piramidi gör tarzı bir şey değil; ama şarkıyı dinleyince benim duyduğum kadınlar dünyayı yönetir temalı bir feminizm değil ciddi ciddi dünyayı ele geçirmek niyetli bir savaş marşı.

    öncelikle "we run this mother" derken "mother" ile kastedilenin toprak ana, yani dünya olduğu zaten ortada bir şey. şarkıya bu dünyayı biz yönetiyoruz diye girilmiş.

    neyse şarkı kızlar oğlanlar temasıyla bir süre devam ettikten sonra bir anda yavaşlıyor, tabir caizse hipnotik bir hal alıyor ve burada beyoncé ablamız döktürmeye başlıyor:

    ikna gücüm bir ulus inşa edebilir
    sonsuz güç, bir çırpıda tüketebileceğimiz sevgi
    benim için her şeyi yapacaksın.
    dünyayı kim yönetiyor? kızlar. (x4)

    bir de bir yerde bu şarkının "girls" kısmının "who run the world?" sorusuna bir cevap olmayabileceğini okumuştum. türkçe konuşursak şarkıda beyoncé "dünyayı kim yönetiyor?" diye sorup da "kızlar." cevabını vermek yerine, "dünyayı kim yönetiyor, kızlar?" diye de soruyor olabilir ve buradaki kızlar pekala da ismi illuminatiyle alınan katy perry, lady gaga ve diğerleri olabilirmiş. bu kadarı da doğru mudur bilmiyorum ama illuminatinin amaçlarının (tek bir dünya ulusu yaratmak) ve bu amaç uğruna kullanılan yolun (şarkıcıların ikna (!) gücü) bu şarkıda açık bir şekilde dile getirilmesi tuhaf. illuminati gerçekten var mıdır yok mudur bilmem; ama beyoncé iki türlü de bu şarkıda bir şeyler anlatıyor bence. dalga geçiyor da olabilir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap