4 entry daha
  • millet çalamadığını zannetmesin diye kariyerine daha alışıldık caz tınılarıyla başlayıp sonradan asıl numarasını gösteren amerikalı piyanist.

    bir iki gün sonra satışa çıkacak "black radio" ile belki de hep istediği yerde. neredeyse iki aydır gerek blue note, gerekse diğer majör medya organları bu albüm hakkında bilgiler ve röportajlar yayınlıyor. hepsi de ciddi anlamda pozitif yorumlar içeriyor. sırf bu sebepten, şarkılar bizzat glasper tarafından youtube'da yayınlanmış olmasına rağmen, bu sabaha kadar dinlemekten kaçındım. zira kaliteli müzik böyle şeyleri kaldırmak için çok hassas. biraz keşfetme hissi bırakmalılar dinleyicilere; zaten iyi olanı, iyiden anlayanlar elbet duyacaktır.

    peki, böyle konuşuyorum da glasper'ın albümü... bildiğin olmuş. güneşli bir günde denize karşı kahvaltı yaparken çok iyi gideceği de şimdiden belli. son bir iki yılda çıkıp da bende derin izler bırakan albümlerin sınıfına sokmayacağım şimdilik ama hakkını sonuna kadar teslim etmem gerekiyor. en basidinden, medyada aldatmaya yönelik olmayan makaleler yazılmasını sağladığı için bile teşekkürü hakediyor zaten glasper. kendisinin yolu açık bundan sonra,

    http://youtu.be/on0tfglcp4g
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap