34 entry daha
  • insan sagligina dogrudan zararli bir icattir.

    aydinlatayim efenim:

    1. kati meyve sikacagi ile, almaniz gerekenin cok ustunde kalori alirsiniz. meyvede fruktoz isimli seker bulunur. ama netce itibariynan sekerdir. bir elmadan bir bardak elma suyu cikmaz. "ohh ne datliymis, cok da faydaliymis la bu" diye diye sekerleri yuklersiniz. daha az kalori, daha uzun hayat, daha fazla kalori, daha kisa hayat formulu, artik tersi ispatlanamayacak kesinlikte ve bilimsel olarak gosterilmistir.

    2. kati meyve sikacagi kullanarak, almaniz gereken fiber'i yani lifi cope atarsiniz. o lif sizi tok tutmak icin vardir bir. gavurlar buna "fullness" derler. mide ceperindeki gerilmeye duyarli reseptorleri uyararak, beyin sapindaki "doyma merkezi"ne sinyaller gonderir fullness. o lifin bir baska faydasi da regulariteyi saglamasidir. yani gavurlarin regularite dedigi, duzenli olarak diskilama. bu sebepten, meyve yemek yerine meyve suyu icmek, regularite karsiti bir harekettir. lifin asil cok onemli bir gorevi de kolesterol seviyesini dusurmektir. bunun mekanizmasini ben bilmiyorum, ama bu da bilimsel bir gercek. lifli beslenme kandaki kolesterol seviyesini dusurur. lifin diger bir gorevi de, insanlari kalin barsak kanserine karsi korumasidir. az lifli veya lifsiz gida ile uzun sure beslenenlerde kalin barsak kanserine yakalanma orani daha yuksektir ya da "ne kadar cok lifli besin, o kadar daha az kalin barsak kanseri."

    ama siz sigara icen, yol yurumeyen, fast food ve kolaya talim eden birisiyseniz, butun bunlari anlatmam bosunadir, bunnar sizi alakadar etmez. "kati meyve sikacaginizi afiyetle kullanin" derim o zaman.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap