51 entry daha
  • hikayesi antik yunan mitolojisinden lovecraft korku edebiyatına kadar başlıca edebiyat temalarının uzay operası biçiminde tekrar işlendiği bir derleme niteliğinde ve daha küçük detaylarında da bilimkurgu klasiklerine irili ufaklı çok sayıda selam duruşları barındırıyor.

    50 bin yıl önce ilos esrarengiz güçler tarafından arkasında iz bırakmadan yıkılır ve haritadan dahi kaybedilir. bize bildiğimiz başka hangi kenti hatırlatıyor; bizim çanakkale'deki truva. ki ilos aynı zamanda mitolojiye göre truva'nın kurucusunun da adı. truva atı hikayesini de hatırlıyoruz bu arada.
    saren arterius oyun boyunca the conduit'ı bulmak için galaksinin ümdüğünü sıkıyor. önce o nedir bilmiyoruz.
    saren'ın peşinden ilos'a gittiğimizde öğreniyoruz ki the conduit aslında galaksinin en önemli bilgisayarına açılan bir gizli arka kapı. burada saren'ı şapa getirme gayesiyle 50 bin yıllık bir program yüklüyoruz flash belleğimize.
    şimdi tekrar hatırlayın, truva atı ismini içinde sarışın hollywood yıldızları taşıyan odundan at dışında ne ile tanıyoruz; windowslarımızın ebesini düdükleyen meşhur hack'leme yazılımı.

    fena mı, hiç de değil.

    ek: ilos'un kaybedilmesine sebep olan mu relay'ın de bizim ömer çelakılların ve bulmaca eklerinin favori kıtası kayıp kıta mu'dan geldiğini eklerim. ah karpyshyn..
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap