54 entry daha
  • fiyat/performans acisindan:

    - genellikle ayni fiyata daha buyuk plazma ekran almak mumkun. sinema keyfi vs dendiginde buyuk ekran iyi oluyor hesabiyla.

    - elektrik tuketimi olarak plazma ekranlar biraz daha fazla enerji tuketiyor. bu onemli midir degil midir size ve karbon ayakizinize kalmis (kapali bir kutu cinsi bir yere koyacaksaniz yalniz olusacak isiyi da hesaba katmak lazim)

    goruntu kalitesi acisindan ele alirsak: (simdi bir suru marka, cok cesit filtreleme vs teknolojisi var. genel kurallar olarak yaziyorum, bana toshiba soyle iyi, samsung'da su var vs ile gelmeyin)

    - plazma ekranlar gorus acisi ve siyah kalitesi olarak esyanin tabiati olarak avantajlilar. yani neredeyse yandan da renkler bozulmuyor iyi gorunuyorlar, ayrica siyah seviyeleri de genellikle daha iyi. bu olay eski crt tup teknolojisine akrabaliginin getirdigi birsey.

    - yine esyanin tabiati nedeniyle plazmalarda bir miktar "titreme"(yani flicker) oluyor. bunu her zaman gormezsiniz, cok aydinlik (beyaz mesela) alanlarda, veya ekrandan uzak bir yerlere bakarken fark edebilirsiniz. bir de soyle birsey var, bu tazeleme hizindan dogan "titreme"yi her kisi fark etmez. ben bu titremeye hassas olanlardanim, beni deli ediyor. baska arkadaslar fark etmiyorlar, onlar mutlu mesut seyrediyorlar.

    onun disinda plazmalarin burn-in ve lcd'lerin ghosting problemleri artik cozulmus hedeler, yeni urunlerde bunlari dert etmeye gerek yok.

    --

    bu arada lcd ekran ve led ekran diye ayri klasmanlar yaratilmis, inanmayin bunlara. her ikisi de lcd. aralarindaki fark, "standart" lcd ekranin arka aydinlatmasi floresan lamba ile, led diye satilanlar da led lambalarla yapiliyor. led lambalari cercevenin icine gomuyorlar hatta, boylece incecik televizyonlar yapilabiliyor (ama aydinlatma duzgunlugu sorun olabiliyor). gunumuzde iki tip yassi televizyon teknolojisi var piyasada: lcd ve plazma.

    gercek led (daha dogrusu, amoled) ekranlar ciktiginda tekrar konusuruz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap