476 entry daha
  • güneydoğu'da anasının amındaki bir dağda kurulu bir karakolda oranın en tehlikeli mevzisi diye bilinen bir mevzide nöbet tutuyoruz yeni gelmiş bir askerle. adama ben yatıyorum kardeş bir şey olursa söylersin, arada bir çıkıp dışarı bakarsın, bi rütbeli falan gelirse beni uyandırırsın diyorum. evet uyursan ölürsün romantikliği sadece filmlerde kardeş. öyle olmuyo o işler. neyse. üç katlı mevzinin en üst katına çıkıp, iki tane kürkü üstüme atıp güzel bi uyku çekeyim diye yatıyorum. sen de 10 ben diyeyim 15 dakika sonra eleman geliyor. abi dışarda bir şey var, birileri yürüyor sanki diyor. bir şey değildir, kedi köpektir falan deyip yine yatıyorum. nöbet kaşarı olduğumuzdan az çok ne zaman ne olacağını biliyorum. saat geceyi biraz geçmiş. bir saldırı olacaksa bu 2 ve 5 arası olabilir ve bu itler ay ışığı varken böyle bir şeye kalkışamazlar. uyu greyback. en fazla rütbeli gelebilir. biraz zaman geçtikten sonra yine dürtüklüyor eleman beni.
    -abi valla dışarda biri var, ses geliyor.
    +hay mına koyim senin ben yaa.

    seyyar dipçikli g-3'ümü alıyorum, eleman arkamda ben önde iniyoruz aşağı. arkamdan kurma kolu çekme sesini duyuyorum. olm manyak mısın laan!! öldürecek misin bizi?! şarjörü çıkart! çek, kontrol et yatağı! bırak! bi daha! çek-bırak, aç-düşür! lan herif gebertecek bizi. götümüze ikinci deliği açacak manyak. kapıdan çıkıyorum. etrafa bakıyorum. dehşet bir sessizlik. yukarda dolunay var. şöyle söyleyeyim; bu mevzi öyle bir yer ki, eğer bir saldırı olsa yardım en az 10-15 dakika sonra gelir, bir dere yatağının en uç tarafına kurulmuş, cirafa bakıyor ön cephesi. bi ayak sesi duyuyorum yokuştan. lan!? biri resmen patikadan üstüme geliyor. karanlık bir siluet. bizim kamuflajlara benzer bir giysi var üzerinde seçebildiğim kadar ve çaprazda duruyor. ananı sikim kanım donuyor. bütün kıllarım dikiliyor. daha önce bu mevzide 5 askerin şehit olduğunu ve komutanlardan duyduğumuz hikayeleri getiriyorum gözümün önüne. inanmıyorum lan ben böyle şeylere. yok şehitler öldüğü yerlerden ayrılmaz, uyursan gelip uyandırır seni falan bana martaval geliyor. ama o an bi herif görüyorum karşımda. gir içeri gir laan! diye bağırıp şahin gözünü arıyorum.

    -olm bizim şu mevzinin etrafına bakın bi laan! altıma sıçıcam şimdi.

    bakıyorlar bir şey yok. tellerin dışında iki üç tilki geziyor diyor elemanlar. gözünüzü ayırmayın lan bu gece buradan gelince ne dilerseniz dileyin benden deyip kapıyorum telefonu. bir daha çıkıp bakıyorum dışarı. bir şey yok her şey yerli yerinde. bi sigara yakıyorum, sabaha kadar gözümüzü kırpmadan dolaşıyoruz elemanla.

    sonraları herhalde uyku sersemliğiydi falan deyip geçiştiriyorum olayı ama hala aklıma gelince içim ürperir panpa. öyle böyle değil yani.

    olayların geçtiği yer için;

    http://i.imgur.com/8ca5u.jpg

    buranın gece halini düşünün işte.
5642 entry daha
hesabın var mı? giriş yap