1450 entry daha
  • az önce wizard ile betasını bitirdiğim oyun. 2000 küsür entry girildiği için herkesin bin defa yazdığını yazmayacağım ama;

    --- yorum + spoiler olabilir ---

    açıkçası kendimi wow'un diablo'msu versiyonunda hissetmedim değil. konuşmalar olsun, mad king'in kah kah kah diye savaşırken gülüşü falan olsun, achievement falan olsun... diablo 2'nin güzelliği oyunda yapayalnız idik. yani bütün atmosferin kaotikliğini ve klostrofobisini bu veriyordu bence. yani mesela "mad king'i öldür al sana 10 adet achievement puanı" gibi bizi reel dünya ile bağlayabilecek hiç bir şey yoktu. oyunun içine hapsoluyorduk. diablo 3 de ise oyunun içine bir takım sebeplerden ötürü tam olarak entegre olamıyoruz. bazı şeyler gerçekten çocukça bir his uyandırıyor, bazıları ise bayağı zorlama. yan questler ise wow questi olmuş. yapmayın. üç tane kemiği işte mezara koydum da kadının ruhu şad oldu falan. her kemiği alınca yaratıklar çıkıyo zart zurt. diablo bu değil yani. cidden değil. ya ekranın sağında duran questler bile mallar için hazırlanmış gibi. bi "sağa doğru ilerle, sonra kapıyı aç" questi vermedikleri kaldı. bütün adımları tek tek anlatıyor sanki. ben ise 10 yaşımda tree of infuss'u bile bulana kadar aklım yerinden oynamıştı, nerden nereye gidicem de nerede neyi bulacakmışım vesaire diye. khalim's flail olayına hiç girmiyorum bile. den of evil'ı bile bulamayabilirsiniz eğer iyi bir harita açıcı değilseniz belki de. ama burada oyun sizi "mecburen" zaten götürüyo. haritada ışıklar çıkıyo ahanda kapı burada bak buraya gidiceksin falan diyerek. böyle olmaz.

    diablo 2'ye göre çok büyük artıları da var tabii. çok çok büyük hem de bence. yani bu oyun alınacak, keyifle de oynanacak muhakkak. gayet iyi. sadece bi alex değil işte.

    --- yorum + spoiler olabilir ---
3492 entry daha
hesabın var mı? giriş yap