6 entry daha
  • yoruma dayalı türk müziğinin önemli mimarlarından bir isim.. asıl alanı halk müziği olsa da, orhan gencebay ile beraber türk sanat müziği ve serbest çalışmalar da seslendirmiştir... 50'li yılların ortası ile 60' ların sonu en popüler olduğu dönemlerdir. orhan gencebay ahmet sezgin'e uzun yıllar bağlamasıyla eşlik etmiştir. ahmet sezgin'e özel besteler bile üretmiştir. bunların başında deryada bir salım yok gelir.

    gencebay'ın aranje konusunda ilk tecrübeleri ahmet sezgin ile olmuştur... eserlerindeki bağlama, orkestra ve aranje gencebay'a aittir. ahmet sezgin bu eserleri seslendirirken, gencebay o yıllarda sadece bağlamasıyla icra ediyor ve taş plak çıkarıyordu. bestelerini diğer sanatçılara veriyordu. gencebay'ın aranje konusunda ilk tecrübeleri ahmet sezgin ile olmuştur... zaten, dinlerseniz fark edersiniz ki, gencebay; eserlerin her birinde farklı aranje teknikleri denemiştir.

    okuduğu bazı gencebay eserleri; erir erir bitmez dağların karı, gurbet , ayrılıkta ne buldun, benim de bir canım yok mu, goca dünya, çalıkuşu, dalmışım dert deryasına, her günüm gamlı geçer, bir görüşte aşık oldum...
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap