14 entry daha
  • yapımcıların aslında hostel part iii adında başka film çektiklerini ancak o filmin başına kaza geldiğini, ondan sonra da ''bari kıytırık da olsa yeniden çekelim de biraz para getirsin'' düşüncesiyle çektiklerini düşündüğüm filmimsi. sonra baktılar ki yaptıkları haltı bir şeye benzetemediler, o zaman vizyona sokmayalım, dvd olarak sürelim piyasaya demişlerdir.
    başka açıklaması olamaz herhalde.

    ----spoiler-----
    bu sefer olay las vegas'ta geçiyor ve saçmalık buradan başlıyor. neden mekanı değiştiriyorsunuz ki abi?! ilk iki filmden tamamen kopmuş bir film mekan ve konu olarak. öncelikle ilk iki filmde güzel bir ambiyans vardı, ikinci filmde şirketi tanımıştık, işleyişi öğrenmiştik. gizemliydi. psikolojik bir filmdi. devam ettirsene işte paralel olarak. şimdi ise o şirket gitti yerine başka bir şirket geldi. peki o zaman diğer şirkete ne oldu? battı mı? yoksa aslında las vegas'a mı taşındı? yoksa diğer soru; buradaki şirket slovakya'daki şirketin abd şubesi mi?!
    madem bir devam niteliğinde değil, o zaman bu filmin adına part iii deme bari.
    bu ne lan, bi kere film baştan kaybetti mekan olarak. her neyse bu sefer derinden etkileyen, psikolojik yönden etkileyen hiçbir sahne yok. işkence sahneleri daha bir soft olmuş. hatta işkence değil de avatar kılıklı bir manyak geliyor adamı okla vurup gidiyor. böyle bir film işte.
    mesela ilk iki filmdeki bir odada kurbanla katil arasındaki teke tek yüzleşme, işkence ortamı bu filmde yok. sanki maç izlemeye gelmiş gibi bir grup insan önünde ve daha teknolojik bir mekanda katil, müşterilere göstere göstere şov yaparak kurbanını öldürüyor. izleyenler de içkilerini yudumluyor, en saçması da kurban ölünce katili alkışlıyorlar. bu nedir yahu? talk show mu izliyoruz sanki? bir vahşet filminden uzak olmuş. hiç korkmuyorsunuz, vay be demiyorsunuz, mideniz bile bulanmıyor. ölümler de hiç enteresan değil. insan mesela ikinci filmdeki feci erzsabeth bathory tarzı bir işkence bekliyor ama yok.
    konuda bütünlük yok, sahneler birbirinden bağımsız. tamamen bir b sınıfı film. ayrıca belirteyim bu filmde ilk iki filmdeki gibi eli roth yok ve quentin tarantino da desteklemiyor.
    ayrıca sonunda şaka gibi şirket binası patlıyor. bu binayı o zaman niye kimse farketmiyor? polis görmüyor. koskoca bina patlıyor yahu, hangi devirde yaşıyoruz?
    son olarak ilk iki filme yaptığım eleştiriyi bu filme de yapmak istiyorum.
    en önemli mantık hatası: yahu bu şirket herkesi kesip biçiyor. bu öldürülenlerin hiç mi ailesi, kimsesi yok yahu? kimse mi şüphelenmiyor? kayıp ilanı falan vermiyorlar mı? yoksa bu kadar rahat mı aileler? sonuçta ölenlerin en son nereye gittiklere, nerede görüldükleri biliniyor. o zaman neden polis ''olm bu las vegas ne ayak lan? bir sürü kayıp ilanı geldi'' deyip de burayı araştırmıyor? aynı şey ilk iki film için de geçerli tabi.
    -----------------spoiler bitti----------------------

    izlediğinize değmeyecek bir film kısaca. ben bir hata edip izledim ilk iki filmin hatrına. siz etmeyin, vaktinizi harcamayın bu filmle.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap