5 entry daha
  • merak ettiğim filmlerden bir tanesiydi. divxplanet biraz fazla bekletmiş olsa da sonunda altyazısını paylaştı. bazı yönleri ile hayal kırıklığı yaratsa da genelde sevdiğim ve başarılı bulduğum bir film oldu. batılıların doğuluları oryantalist bir bakış açısıyla anlattıklarını biliyoruz. bu filmin de böyle bir bakış açısına sahip olmasından korkuyordum. neyse ki lasse hallström oryantalist bir bakış açısı tutturmamış. araplar'ı arap olarak göstermiş. namaz kılmalarına hayretle bakmıyor. ya da kötü araplar'ın yaptıkları kötülükler üzerinde "hepsi öyle işte" önyargısına ulaşmıyor, lekelemeye çalışmıyor hepsini. yemen'i olduğu gibi gösteriyor. yer yer turistik bir gözle de yansıtıyor. bunları geçersek film zaman zaman komik, zaman zaman duygusal oluyor. bir romantik komedi değil. en azından hollywood'un romantik komedi formülleri pek kullanılmıyor. pek diyorum çünkü zaman zaman bu formüllere sarılıyor hallström. aşk üçgenine sardığı vakit hayal kırıklığı yarattı ama bir süre sonra aşk üçgenine saracağını da, filmin nasıl biteceğini de biliyoruz. buna rağmen eğlenceli vakit geçirtiyor. farklı bir romantik film izlemek isteyenlere önerilir. ama hollywood'un klişeleriyle dolmuş taşmış bir film bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacaktır. hallström'ün filmi inanç üzerine temellendirilmiş. inanmayı, hayallerinin peşinden gitmeyi başarıyla ve etkileyici bir şekilde aktarıyor kendisi.
    emily blunt'ı izlemenin ne kadar güzel olduğunu da kanıtladı tekrardan bu film. gene de kendisini daha sağlam filmlerde görmek istiyorum. daha zor rollerde en önemlisi. ewan mcgregor'ı da izlemek keyifli idi. bu aralar romantik filmlere sarmış kendisi. önce beginners, ardından perfect sense ve şimdi de salmon fishing in the yemen. filmin başlarında game of thrones'ta lord varys'i oynayan conleth hill'i görmek şaşırttı. bu arada saç yakışmamış kendisine.

    --- spoiler ---

    askerin kaybolması-öldüğünün açıklanması-ortaya çıkması hayal kırıklığı idi. gerek yoktu bence bu numaralara. filmden az biraz soğuttu açıkçası. neyse ki bu klişeye ve aşk üçgenine fazla sarmamışlar.

    ingiliz hükümeti'nin eleştirilmesi de güzeldi. msn üzerinden yapılan sohbetler gülümsetti. hallström iyi dalga geçmiş ingilizlerle.

    --- spoiler ---
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap