40 entry daha
  • tayyar altıkulaç, incelediği mushaflardan hiç birinin osman'ın orijininal mushafı olmadığını bildiriyor. beyan şöyle:

    <<eski diyanet işleri başkanı ve eski akp milletvekili tayyar altıkulaç, ikisi türkiye'de biri kahire'de bulunan, hz. osman tarafından yazdırıldığına inanılan üç kur'an mushaf'ı üzerinde yaptığı çalışma sonucunda, mushafların, orijinalinden kopya edildiği sonucuna vardı. yıllardır süren çalışmasını milletvekilliği sona erdikten sonra tamamlama aşamasına gelen altıkulaç, bu üç mushaf'ın, orijinalinden kopya edildiğini belirledi.
    altıkulaç, yaptığı açıklamada, "çalışmamda, bunların üçünün de miiladi olarak yedinci- sekizinci asırda yazıldığı kanaatine vardım. bunlar, hz osman'ın mushafları değil, onlardan kopya edildiği kanaatindeyim. yine de en azından bu mushaflar 13 asır önceden bize intikal eden değerler. araştırmacılar bunları baskısı yapılan kitaplardan inceleyebilecekler" diye konuştu.

    altıkulaç, hem topkapı sarayı müzesi'nde hz osman'a ait olduğu söylenen bir kuran mushaf'ı hem de türk ve islam eserleri müzesi'nde bulunan ve yine hz osman'ın yazdırdığına inanılan mushaf üzerinde çalıştığını belirtti.>>

    önemli not:

    yenişafak'ın kullandığı "orijinalinden kopya" tabiri, kopyalanan "orijinal metnin" orijinal kuran olduğu sanısına yol açacak bir nitelik taşıyor.
    oysa dikkatle okunursa burada "orijinal" "hz.osman mushafı" olup kuran'ın orijinalinden kopya edildiği iddia edilen bir metindir. yine dikkat edilirse altıkulaç da, "bunlar orijinalinden kopya edilmiştir." diyemiyor. sadece "kanaatini" belirtiyor.
    uzun lafın kısası:

    1) hz.osman'ın ebu bekir mushafından kopyalatıp çoğalttırdığı tam sayısı bilinmeyen mushaflar kayıptır. bunların aslı olduğu rivayet edilen ve yaşamı süresince hz.hafsa'da bulunan ebu bekir mushafı da, hz osman ın damadı ve kuzeni halife mervan ibn hakem tarafından yakılmıştır.

    2) mushaf tabir edilen ve anılan ikinci el kaynaklara dayanan derlemeler hz.osman tarafından imha ettirilmişir.

    3) karbon testleri ve yazım teknikleri ile incelendiğinde en erken kuran mushafı 8. yüzyılı göstermektedir.

    http://www.sorularlaislamiyet.com/…-yakildi-mi.html
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap