83 entry daha
  • gryffindor'a giremeyecekseniz hiç bulaşmamanız gereken okul. bir önceki sayfada belirtilmiş, ama tekrar etmekte fayda var; gryffindor dışındaki bölümler beş para etmez, ama gryffindor'da da kan alıyorlar. ha, gelecek garanti ama. seçenekleri bölümlere göre şöyle sıralayalım:

    1. hufflepuff: binalar arasında en tırt olanı. mezun olunca çok fazla seçeneğiniz yok. ayrıca o seçeneklerin hiçbiri de öyle ahım şahım paralı mesleklere çıkmıyor. muggle eşyalarının kötüye kullanımı dairesi'nde çalışmak en büyük hayalinizse, orasını bilemeyeceğim.
    2. ravenclaw: burada da hoca olmaktan başka pek bir seçeneğiniz yok. kehanet, quidditch, sihir tarihi, tılsım veya karanlık sanatlara karşı savunma'da kendinizi gösterirseniz, durmstrang ve beauxbatons da dahil her okulda hocalık yapabilirsiniz. tabii, okullarda açılacak kadrolara da bağlı bu. fazla güvenmeyin derim yine de.
    3. slytherin: şimdi ne diyeyim ben buraya. herhangi bir şey söylesem götüme girebilir. iksir ve karanlık sanatlara karşı savunma'da kendinizi gösterebileceğiniz bir bina. şu kadarını söyleyeyim, siz anlayın: benim slytherinli arkadaşlarım da var.
    4. gryffindor: karanlık sanatlara karşı savunma'dan sihirli yaratıkların bakımı'na, biçim değiştirme'den aritmansi'ye, simya'dan sihir teorisi'ne kadar her alanda uzmanlaşabileceğiniz ve sizi -eğer yeterince çabalarsanız- sihir bakanlığı mevkisine kadar taşıyabilecek bina, budur. o kadar uzun bir kariyer düşünmüyorsanız, seherbazlık düşünebilirsiniz. yıpranma payı fazla olduğundan erken emeklilik şansınız da olur böylece. quidditch seviyorsanız ve yeteneğiniz varsa, sihirli oyunlar ve sporlar dairesi'ne girebilir, sbd* ve fybs'de yüksek puan alırsanız ve arabuluculuk yeteneklerinize güveniyorsanız da uluslararası sihirsel işbirliği bölümü'nde aylık aşağı yukarı 290-300 galleon'la işe başlayabilirsiniz.

    velhasıl-ı kelam, en başta da dediğim gibi, gryffindor'a giremeyecekseniz diğer okul seçeneklerini gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap