79 entry daha
  • kişilerin kullandığı küfür ve argo içeriğinden de birtakım işaretler gösteren olgu.

    daha önce wow oynayan tanıdıklarımdan çeklerin oyun sırasında garip denebilecek küfürler ettiğini, bir tanesinin de türkçe karşılığının "sevişmemiş köylü" olduğunu duymuştum.

    sonraları bir slovak ile tanıştım; konu da kültürlerden ve o kültürün "kötü kelimeler"inden açıldı. çeklerle ilgili böyle bir şey duyduğumu söyledim, o da "bizde de o küfür çok ağırdır. hemen hemen en ağır küfürümüzdür. zaten bu açıdan aynıyız çeklerle" dedi.

    her sade vatandaş gibi mavi ekran verdim, "pek de ağır değilmiş küfürleriniz" dedim. o da bana en ağır küfürlerimizi sordu, ben de içinde anne ve ebeyi içeren bildiğim küfürleri, anlamlarını korumaya çalışarak çevirmeye çalıştım. bu sefer de memnun olmayan bir ağızla " amerikalılar gibi" cevabını aldım. küfürlerin nesini beğenmediğini sordum. "annem her şeyden önce insan da olsa o bir kadındır. onun babamla veya beğendiği başka biri ile en özel iletişim yolunu kapamak haksızlık değil mi? sevişmezse gergin libidosu hayatını cehenneme çevirmez mi? yetişkin bir kadın olarak kiminle ne yapacağını bilmesi bana mı düşer? üstelik, o bir kadın olarak daha çok zevk alıyordur, niye hayatın en güzel zevklerinden birinden mahrum edeyim ki?" gibi bir şey söyledi.

    bundan sonra da "sevişmemiş köylü"nün neden bu kadar ağır bir küfür olduğunu sordum. "düşünsene adam hiç sevişmemiş. bir duyusu kapalı, bir gözü kör. köylüden karstettiğimiz de hala çevresi ve görüşü dışına çıkamaması. adam hala çocuk saflığında yaşıyor, sıkıştığında ne yapacağını tam bilmiyor veya bilse de yapamıyor. çocuk da değil, bir çocuk kafasında koskoca olgun bir adam ama gergin ve negatif enerji ile dolaşıyor. önüne gelene çatar, hiç kimseye saygısı kalmaz. o yaşta biri için daha rezil ne olabilir?" cevabını aldım. aklıma doğrudan burası seks otobüsü değil diyen iett şoförü geldi. al işte, adam tam bir "sevişmemiş köylü"ydü ve annesinin biri ile ilişki yaşaması kesinlikle bundan daha utanç verici olamazdı.

    medeniyetin tek dişi kalmış canavar olmadığını biliyordum ama ne olduğunu ilk defa hissetmiştim.
233 entry daha
hesabın var mı? giriş yap