11 entry daha
  • insani ilk sahnesinden icine alan bir film.

    --- spoiler ---

    tezatlar icinde kalmis evsizler barinaginda calisan genc bir adam ve hayatinda elle tutulur hic bir sey yapamamis basarisiz ve bir sekilde evsiz kalmis olan babasinin hikayesi.

    baba tam klasik bir redneck profiline sahip, klasik normlara uymayan her seye karsi, mukemmel bir yazar olduguna inanan ama bir tek kitabi bile yayinlanmamis biri. kendi hayal dunyasinda yasayip kimseyi oraya kabul etmemekle de kararli. hayatindaki belki de tek hedefi olan iyi ve cok okunan bir yazar olmanin yaninda dahi gecememis bir sorumsuzluk abidesi. new york city gibi kocaman bir sehirde sokaklarda yururken, metroda, bardan cikarken ya da herhangi bir halka acik alanda gorebileceginiz evsizlerden herhangi birine ait olabilecek bir hikaye aslinda. evsiz olduklari icin biz, evi olan insanlarin biraz cekinerek ve uzun suredir ayni kiyafetler icinde olduklarindan ve yikanmadiklarindan oturu ustlerine sinen o kotu kokudan dolayi tiksinerek baktigimiz bu insanlarin aslinda gercekten de insan olduklarini hatirlatan bir film. bir yandan da amerika' nin aile hayatinin ne kadar da curumekte oldugunu da gosterir baska bir belge olarak gorulebilir.

    ogula gelince; babasi buyuk bir yazar olmak icin ailesini terk edip gittikten sonra annesi ve onun sevgilileri ile yasamak zorunda kalmis. kafasindaki baba figurunu duzenli olarak babasindan aldigi mektuplarla olusturmak zorunda kalmis genc bir adam. annesinin olumunden sonra kendini oradan oraya vuran surekli bir isi olmayan, olamayan biraz da babasina olan kini yuzunden kendini serselige vermis farkinda olmadan babasinin ayak izlerini takip eden klasik yolun kaybetmis yirmili yaslarinin baslarinda bir amerikali. bizim yanindan bile gecerken tedirgin oldugumuz insanlari ozellikle kis geceleri buz gibi keskinlikte soguk olan new york city' de siginaklara evsiz goturmek icin sabaha kadar calisacak kadar da cesur biri.

    yillardir gorusmeyen iki kahramimizin yolu bir gun babadan ogula gelen telefonla bir sekilde kesisir ve bize hayatin o hic de hos ve sicak olmayan yuzu kafamiza vura vura gosterilir.

    --- spoiler ---
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap