11 entry daha
  • (bkz: future diary)

    26 bölümlük animesini (sanırım sonra devamı gelmedi) izleyeli epey oluyor, ama izledikten sonra aklımda kalan düşünce "birazcık daha uğraşsalarmış bi death note çıkabilirmiş" olmuştu. ayrıca finalde de ucu açık bir son vardı. yani sanki her an devam edebilecekmiş gibi. mangaya bakmadım hiç, belki manga devam ediyordur ya da anime de devam edecektir, bilmiyorum.

    birkaç yerde afişinin çok itici olduğuna dair yorumlar okudum ve katılıyorum. afişe bakınca izleyesi gelmiyor insanın, ama başlayınca da izlemeye değer olduğu anlaşılıyor.

    her ne kadar zayıf hafızam çok fazla detayı hatırlamama engel olsa da ana atmosferin death note'a yakın olduğunu söyleyebilirim. "doğa üstü olaylar" kısmı dizinin tamamına hakim değil, death note'taki shinigami kavramının dizinin arka planında kalması gibi, burada da deus ex machina, tanrı kavramları arka plana düşüyor. olayları daha çok future diary'lerin özellikleri şekillendiriyor ve dizinin kurgusu gereği death note'taki gibi bi "action" ve "mystery" teması var. ama dediğim death note kadar incelikli düşünülmüş bir olay akışı yok bence.

    hasılı, güzel, iyi bir anime. izleyin, izletin.

    -ek olarak;
    favori karakterim minene uryu idi.
    yuno gerizekalı, yukiteru ondan da gerizekalı.

    ayrıca yuno için bkz: overly attached girlfriend
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap