• süperspor ve süperlüks otomobil üreticileri tarafından başlatılmış akım. moda. trend ilk oluştuğundan ciddi anlamda başarı sağlamıştı. bir lamborghini'de sedefli inci beyazı diye bir renk görülmüş şey değildi ve çok ilgi çekti. bu trendden önce gerçekten varlıklı kimselerin eşsiz olmak adına range roverlarını bu renge boyattıklarına şahitte olduk. bahse konu yıllar ise 2008-2009 civarlarında başlayan ve halen devam eden bir süreç.

    ilerleyen dönemlerde ise, diğer tüm otomobil üreticileri baktılarki bu işte ciddi bir piyasa boşluğu var ve insanlar hypercar'lara özeniyorlar, tüm modellerin beyaz renkleri satış patlamaları yaratmaya başladı. artık yollarda bir e-serisi mercedes'in de, vw polo'nun da beyazdan başka bir rengini göremez olduk. halbuki bir e-serisi mercedes eskiden sadece siyah-gri-lacivert olurdu. şimdilerde eşşiz olmak tamamen anlamını yitirmiş durumda.

    gelecekte uçuk renk diye tabir ettiğimiz, iyice silikleşmiş, solmuş gibi duran opak minti yeşili, gök mavisi gibi renklerin trend olduğunu görürsek şaşırmayız demek yanlış olmaz sanırım.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap