3 entry daha
  • nasa'nın apod web sayfasında bulunan ve mgs tarafından cekilmis daha yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf, bunun aslında bir göz yanılması, bir ışık oyunu belki bir pareidolia olduğunu ortaya koymuş görünüyor.

    http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap010528.html

    gercekten de oldukça doğal bir oluşuma benziyor ama hala daha şüphelenmek için gerekçeler mevcut. bir defa çok düzgün bir simetrisi var. rozet gibi görünüşü adeta bir platform üzerine yükselmiş hali dikkat çekici.

    derken son olarak avrupalıların kızıl gezegendeki elçisi mars express tarafından daha da detaylı fotoğraflar dünyamıza gönderildi:

    http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap060925.html

    bu yakın çekim fotoda sıradan bir dağ görüntüsüne rağmen özellikle sağ taraftaki merdiven benzeri izler bunun yapay bir platform olabileceğini gösteriyor. bütün doğal görünümüne rağmen köşeli hatları ve diğer dağlardan farklı görüntüsü şüphe verici. zaten zeki bir uygarlığın eseri ise en az bir milyar yaşında olması gerektiği hesaba katılırsa çok net bir görüntü beklememek gerekir (dünyamızdaki hepi topu 3-5 bin yıllık piramitlerin durumunu düşünün), diğer açılardan da görmek lazım.

    http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap060926.html

    cydonia bölgesini yukarıdan gösteren ve sağ alt köşesinde suratı da görebileceğiniz bu ikinci fotoğraf ise 1976'da çekilen fotografın bir ışık oyunu omadığını, gercektende bu dağın -ya da yapının her neyse- tam tepeden bakınca bir surata ne kadar benzediğini gözler önüne seriyor.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap