8 entry daha
  • benim için ayrı bir yeri olan bir tabancadır. bir gün kısmet olur da bir yerde bulursam kesinlikle satın almak isterim. alırsam da muhtemelen vitrinde falan saklarım. çünkü:

    5 - 6 yaşlarında iken babamın işi için ailecek ankara'ya bir gidişimizde, şehrin girişinde poils tarafından durdurulmuştuk. bir önceki gün mecliste silahlı bir olay olmuştu çünkü (galiba bir milletvekili diğerini vurmuştu). rutin kimlik - ehliyet kontrolü için bir polis arabaya geldi, eğildi. tam babama ehliyet - ruhsat soracakken, belinden sallanan tabancayı gördüm ve arabanın arkasından öne doğru kafamı uzatıp babama:

    "baba, polis amcanın tabancası takarof mu? hani geçen gün anlatmıştın ya ondan mı?"

    diye sormuştum heyecanla. bir kaç gün önce oyuncak tabancam üzerinde babam tabanca nedir, model nedir falan anlatırken, nedendir, nasıldır hatırlamıyorum, arada takarof'un lafı geçmişti. çok güçlü bir tabanca olduğunu anlatmıştı. çocuk aklıyla "takarof = her şeyi delen çok güçlü tabanca" mesajını işlemiştim.

    polisin surat ifadesini, aradan geçen çeyrek asra rağmen hala hatırlıyorum. önce kendi tabancasına, sonra bana, sonra babama baktı. bu sırada annem ve babam ön koltuktan bana hayretle bakmaktadırlar. babamın yüz ifadesini hatırlamıyorum ama kuvvetle muhtemel "ne yaptın lan sıpa!" mesajı içeren bir bakıştı.

    polis güldü, bir şey demedi, ehliyet - ruhsat da istemedi. "buyrun geçebilirsiniz" diyerek bıraktı bizi. şimdi düşünüyorum da, tam soğuk savaş dönemi, mecliste silahlı çatışma olmuş, sinirler gergin, bir arabanın içinden 6 yaşında velet fırlayıp "amca bu takarof mu?" diye soruyor. ucuz kurtulmuşuz!

    yıllar sonra internete girdiğimde ilk aradığım şeylerden biri oldu tokarev. resmini görünce eski bir dostu görmüş gibi sevinmiştim...
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap