2 entry daha
  • charles de gaulle, yan yana iki tane kusulmamis, yada ustune isenmemis koltuk bulamayacaginiz bir havaalani.
    lagim kokan, berbat tuvaletleri olan bir kac saat zaman gecirmeniz gerekiyor ise midenizi ve ruh saglinizi bozacak kadar igrenc bir havaalanidir ve de.
    bu havaalaninda gorevliler fransizca konusuyorlar. ingilizce konusmuyorlar. ingilizce biliyorlar, dediklerinizi de anlayabiliyorlar, fakat dediklerinize ya cevap vermiyorlar ya da fransizca cevaplar veriyorlar. burada calisanlarin ortak gorusu ingilizce bilmek, yada konusmak zorunda olmadiklari.
    eger nasil olsa ingilizce konusan birilerini bulurum, yada kendi isimi kendim gorurum diyorsaniz durumun bazen boyle olmayabilecegini aklinizda bulundurmaniz gerekir. uzak bir ihtimal gibi gorunse de kaybolabilirsiniz, eger elinizde el bagajiniz yada bavullariniz var ise, yardimci olmayan insan dusmani fransizlardan dolayi zaten gecikiyorsaniz ve telasa kapildi iseniz esyalariniz calinabilir. bu size uzak bir ihtimal gibi gelse de, basiniza geldiginde dimdizlak kalirsiniz. hele bir de gerekli belgelerinizi el bagajinizda tasiyor iseniz.
    bu havaalaninda calisan kisiler yapmalari gereken seyleri, kendi gorevlerini ilahi bir gucun etkisi ile yada kendiliginden gerceklesecek sanmaktadirlar. bu durum gercektir ve basiniza ciddi bela acabilir. farzedelim ki bir aktarma yapacaksiniz. su anda terminal 2f'de olun, 2b'ye gitmeniz gereksin. oklarla zemin katta bir kapiya kadar gelebilirsiniz, ve kapinin onunde ingilizce konusmayan gorevliler olur. bu gorevlilere 2b'ye gitmek istediginizi soylersiniz. sansliysaniz bir otobus gelir ve sizi alir. sanssizsaniz yada sizinle birlikte cok kisi var ise tabi ki isler zorlasir. ornegin gelen otobusler hep dolu olabilir. bu sekilde otuz bes dakika otobus bekleyebilirsiniz. bu esnada baska bir ulasim yolu denerseniz size baska bir yol olmadigini soyleyecektirler. sizin bir taksi tutmak istemeniz, yada yuruyerek isbu terminale varmak istemeniz gorevliler icin bir sey ifade etmez, buna izin vermezler. siz de oylecene otobus beklersiniz. yuz elli kisi olmussunuzdur ve hala otobus beklersiniz.. eger otobus vaktinde gelmez ise yetisemezsiniz olur biter.
    gorevliler bos bir otobus istemek konusunda herhangi bir caba gostermezler. yapacaklari en buyuk caba polisi cagirmak olacaktir.
    ozetle cdg'de asla arkadas canlisi karsilanmayacaksiniz. hele ingilizce konusuyor iseniz bu durumu sizin icin hic de kolaylastirmayacaktir..
    bu sebepten aktarmali bir ucus sebebi ile cdg'ye ugramaniz gerekiyor ise o ucustan vazgecin, diger secenekleri tercih edin. zira bir havaalanina inen her yolcu o havaalanina hizmetlerinden dolayi para odemektedir. ama cdg ve calisanlari aldiklari para ile iyi hizmet vermeyi degil, insanlarin sinirlerini bozmayi, dillerini biraz daha kullanmayi sececektirler.
    cdg ve oradaki insanlarin tutumu fransa'ya gitmemek icin, fransa'ya ugramamak icin ve air france'i kullanmamak icin son derece yeterli sebeptir bence. fransizlarin kustahliklarinin ve ayrimciliklarinin paraya donusmemesi gerekmektedir ayrica.
103 entry daha
hesabın var mı? giriş yap