3 entry daha
  • son zamanlarda market raflarında ürünler üzerinde sık sık görmeye başladığımız şey.

    şimdi markette bakıyorum, adam yıllardır aldığımız yediğimiz tavuğun üzerine kafam kadar helal sertifikasını yapıştırmış. yav arkadaş tavuk diyoruz lan tavuk....zaten helal. ha şimdi diyeceksin ki o sertifika o tavuğun islami usullere göre kesildiğini belgeliyor. hadi ordan. sen tavuk reyonundaki envai çeşit tavuğun arasından helal sertifikası olanını seçen arkadaşım, gerçekten o eline butlarını aldığın tavuk kesilirken başında sertifika kuruluşundan bir yetkilinin durduğuna inanıyor musun? veya hadi herkes iyi niyetli de her tavuğun tek tek kesilişine nezaret ediyorlar diyelim, sen dini bütün kardeşim, 2012 yılında o tavukların nur yüzlü bir kasap amca tarafından tek tek besmele çekilerek kesilip sana sunulduğuna inanıyor musun?

    o yüzden ben eğer seçme şansım varsa, helal sertifikalı ürün almıyorum. dini bütün vatandaşı sömürüp ceplerini dolduran tatlısu kurnazlarının ekmeğine yağ sürmemek adına almıyorum.

    hem ayrıca o sertifika yokken bunca yıldır aynı tavukları yediniz zaten. olan olmuş, koyverin gitsin.

    şunu da eklemek isterim ki, söz konusu ürün salam sosis falansa, onda sertifika olması mantıklı olabilir zira içine her türlü malzemeyi karıştırabileceğin ürünler onlar. ha ben yine bakmam da ille de sertfika arıyorum diyorsanız bunlarda arayın derim.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap