9 entry daha
  • https://twitter.com/…nyuz/status/262238988306374656
    https://twitter.com/…nyuz/status/262240736353873920

    "kezbanlık" dediği şeyin - artık her neyse- sınıfsal analizini yapmış. daha çok üst sınıfta oluyormuş kezbanlar. o yüzden sorun yokmuş "kezban" demekte. çünkü herkes alt sınıfa ait bir şey zannettiği için kezban denmesini kınıyordu. şimdi kendisi bu kadar aydınlatıcı olunca mizojinlik yapmak için de bir engel kalmamış oldu.

    gerçi hoş, kendisine şükran sunmak için "üstüne basa basa, adam" diyen tkp'lilerin kadim dostu. toplumsal cinsiyet tahayyülünün bu kıvamda olmasına şaşmamak lazım.

    edit: bir ekleme yapmak gerekliliği hasıl oldu. bu olaydan bir buçuk sene sonra "kezban" mevzusunda kendisinin haksız olduğunu, benim ise esasta haklı olduğumu belirten epey nazik bir mesaj attı. şöyle bir bakınca benim entry'm de epey keskin duruyor açıkçası. dolayısıyla attığı mesajı buradan belirtme gereği duydum. üstelik cinsiyetçilik pek çok kişi için epey tali bir mesele olduğu için üzerine düşünme, özeleştiri verme gereği bile duymuyorlar. nezaketi ayrı yere koysak bile böylesine bir özeleştiri bence epey güzel. o yüzden ben de bana ilettiği mesajı duyurmak istedim. zira - en azından benim nazarımda - kezban mevzusunda önceden söylediği her şey artık yok hükmünde.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap