123 entry daha
  • şimdi bir troll'ü ciddiye alıp cevap yazmak, istediği popülariteyi kazandırmak ne kadar doğru bilemiyorum ama yazmak lazım biraz da.

    senin beton yığını dediğin yeri görmediğin muhtemel. büyük ihtimalle sadece devlet erkanının geçtiği törenleri izleyip sıkıcı buluyorsun o da normal.

    yalnız olağan günlerde anıtkabir'i gören ve ziyaret edenler için bu anlam biraz daha farklıdır. gidersin askerlerle şafak sohbeti yaparsın, hal hatır sorarsın. hatta işi abartıp "asker ağa harçlığın var mı bak sen asker adamsın" diye çocuklara harçlık vermeye çalışanları görüp gülümsersin.

    sonra ufacık ilkokullu bebeleri görürsün, heyecanla etrafı inceleyen. senin lugatında onlar resmi tarih yalanlarını öğrenen küçük koyunlar ama onların merakı oradaki her şeye. kullandığı arabaları görünce ağızları açık kalır, manevi çocuklarıyla olan fotoğraflarına gülerek birbirlerine gösterirler. kısacası eğlencedir onlar için anıtkabir.

    sonra içeri doğru girersin mozolenin o taraflara doğru. baş örtülü teyzeleri görürsün. garibandır belli ki, kıyafetlerinden anlarsın. karanfil bırakmaz. belki parası yok, belki de ona saçma geliyordur. ama bakarsın ellerini açar duasını eder yüzüne sürer. allah senden binlerce kez razı olsun der.

    bir turist grubu görürsün, her detayı en iyi şekilde öğrenmek için etrafına bakan, fotoğraflayan. biliyorsa eğer çevredekilerle çat pat türkçe konuşmaya çalışan.

    çeşitli canlandırmalar vardır, istiklal savaşının ruhunu yansıtan. fotoğraflar vardır o dönemlerden anadolu insanının fedakarlıklarını söze mahal vermeden anlatan.

    sözün özü, koca bir ülkenin tarihi vardır orada. anıtkabir sadece mustafa kemal atatürk'ün yattığı yer değildir, bir milletin kalbidir.
375 entry daha
hesabın var mı? giriş yap