26 entry daha
  • şu oyunu oynadıkça kendime olan saygım azalıyor. ayna karşısına geçince yüzüme tüküresim, aynaya yumruk atıp duş köşelerinde ağlayasım geliyor. yahu bir insanın hiç mi duruşu olmaz? hatalarından hiç mi ders almaz? ama yok! herkes mutlu olsun, elalem ülke görsün diye saatlerce uğraştım ama karşılığında yeniden ihanet gördüm.

    ilk olarak göçük altında kalmış madencilere bir sözük var: niye ölmüyorsunuz olm siz? altınları mı kemiriyorsunuz, sülfür mü yiyorsunuz nasıl hayatta kalıyorsunuz? sizi kurtarmak için en yok günümde elde avuçta ne varsa satıp çinden makine aldım, makine daha iki vuruşta bozulduysa suç benim mi? "adamlar iyi ölmüş yapacak bir şey yok, unutalım bu olanları" dedim ama siz bi ölmediniz ki unutsunlar. hayvanın evlatları! sizi nah kurtarırım oradan. girişi kapayan o kayalardan içeri tazyikli su sıkmazsam adiyim.

    halk da ayrı yamyam. bazen halkın arasına inip milletin derdini dinleyeyim diyorum. rastgele seçtiğim birinin halini hatrını sorarken öğreniyorum ki adam mutsuz, hatta mutsuzluktan sağa sola molotof atıyor. diyorum ne istersin? nedir hayattan beklentin? diyor ki "elimi kolumu sallaya sallaya gezeyim, kızlar bana hasta olsun, hiç çalışmayayım ama çok param olsun, herkes eşit olsun ama sadece ben zengin olayım". ite bak sen! ben bu yaşıma geldim hala sabah 8-akşam 7 arası çalışıyorum, beyfendi günde birkaç saat çalışıp karşılığında ev kirasının 60 katı maaş alınca mutsuz oluyor. yahu adamın yaşadığı ev bile okyanus manzaralı. millet memnun olsun diye düşük gelirlilerin sitelerini bize manzaralı yaptım, klima koydum, etrafı klinik doldurdum ama yetmedi! paşamızın maaşı oturduğu daire kirasının 60 katı, gidip gelip ona takılıyorum zaten. bugün istanbul' da -boğaz manzaralıyı geçtim- dağın başındaki ev bile 600 lira kira eder. adamın 36 bin lira geliri var ve hala yaşam kalitesinden şikayetçi.

    turistler de ayrı şerefsiz. thomas more' un utopia' sından daha süper ülkem var ama bu adamlar hala beğenmiyor. ülkemin dışına çıkabilsem girip sınır kapısından içeri tükürüp kaçacam ama adamların ülkeyi de göremiyorum ki! sorsan cennetten indik derler. allahın boklu ülkesinden gelmiş bana laga luga yapıyorlar.

    kendi anıtım için ayırdığım parayı öğretmenlere yatırdık. dedik bu nesil adam olamadı bari gençlere yatırım yapalım, demez olaydım. öğretmen diye aldık hayvan evladı çıktı. yahu adamlar resmen serseri yetiştiriyor. öğrenciler okula geldikçe tuhaflaştı. bu adamlar sayesinde hesap makinesine şeytan icadı diyen mühendislerimiz var. öğretmen dediğin kutsal olur, ülkesi için hayırlı insan yetiştirir veya bunun için çabalar. bizimkiler sigara karşılığında nasıl vergi kaçıracağını anlatıyor.

    oyundaki halk resmen galeyana geldi. bir ara oyuna girerken internet bağlantımı kapatmayı unutmuşum, adamlar hemen facebook' uma girip viva la revolucion yazmışlar. babam taa singapur' lardan aradı sırf "oğlum biz sana sevgi göstermedik mi ki terörist oldun sen!" demek için.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap