21 entry daha
  • an itibariyle yapmaya giristigim. bunun oncesi var tabii, gittim sweetened condensed milk denen seyi aldim once marketten. aylar once almisim, ne yapacagimi da bilmiyordum, adi hosuma gitmisti acikcasi. neyse dun buzdolabinda gordum duruyor tenekede acilmadan garibim, bisiy yaparim ben bunla ki dedim. o bisiy'i de gittim googla'a sordum, ve iste simdi dulce de leche'yi yapiyorum.

    turlu turlu yolu var, mesela sekerlendirilmisyogunlastirilmissut (entrynin geri kalaninda sys olarak adlandirilacaktir) tenekesinin uzerine civi ile iki ince delik acip sonra bi tencereye koyabilirsiniz bu tenekeyi. uzerine de suyu ekleyip kaynamaya birakabilirsiniz. bu teneke yonteminin seveni cok da su bpa midir endir zararli kimyasallar cikiyor tenekeden mevzusu yuzunden bu yonteme girismedim.

    firinda da yapilabiliyor, ama acikcasi gozumde buyudu. ben slow cooker yontemini sectim, bi kavanoza koyup sys'yi, kavanozun agzini kapattim, sonra bu bu agir agir pisiren amerikan aletine attim kavanozu, 7-9 saatte olacakmis dulce de leche'm, sut recelim, kiymetlimss. evet sozluk.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap