53 entry daha
  • yönetmenliğini frank capra'nın yaptığı, james stewart, donna reed, henry travers ve lionel barrymore'un başrollerini paylaştığı, 1946 yapımı, 129 dakikalık siyah beyaz film.

    --- spoiler ---
    filmde james stewart küçük bir kasabada yaşayan yardımsever bir insandır. iflas etmiştir ve intihar etmeye karar verir, tam intihar etmek üzereyken kanatlarını kazanmak için çabalayan yaşlı bir melek tarafından kurtarılır. stewart hiç doğmamış olmayı dilemektedir, melek ise o doğmasaydı kasabanın nasıl bir cehenneme dönüşeceğini gösterir.

    --- spoiler ---
    frank capra tüm film boyunca elindeki malzemeyi çok iyi kullanmış. insan ilişkilerine ait doğa üstü yönleri olan böyle bir hikaye rahatlıkla ucuz duygusallığa dönüşebilirdi ama öyle olmuyor filmde. tam konu aşırı duygusallaştığında ters bir gelişme ortaya çıkıyor. capra'nın amerikada ki küçük kasaba yaşamının değerlerine duyduğu inanç film boyunca kendini gösteriyor.
    filmde kötülüğün kaynağı hırstır ve hırsın, açgözlülüğün amerikan rüyasının zararlı yan ürünlerinden biri olduğu en azından alttan alta itiraf edilir.
    it's a wonderful life kesinlikle basit ve saf bir filmdir, ama filmin ardındaki iyimser mesaj, yönetmen ve oyuncular tarafından filme çok güzel bir şekilde yansıtılmıştır.
183 entry daha
hesabın var mı? giriş yap