69 entry daha
  • oynanış, hikaye, grafik ve sinematikleri açısından gerçekten kaliteli bir oyun. oyun iki bölümden oluşuyor. absolution ve contracts. absolution'da 47 ve agency ile ilgili hikayemizi işliyoruz. henüz oynamadığım contracts bölümünde ise profesyonel işimiz olan suikastlar var sanıyorum.
    oyunun 5 zorluğu var. ilk ikisi oyunu ilk kez oynayacaklar için uygun, medium bile zorlarken diğer üçü kan alabilir. gelelim oynanışa

    oyunda gizlilik esas. ne kadar kan dökerseniz, farkedilirseniz, hedef dışı(silahlı düşmanlar dahi olsa) adam öldürürseniz o kadar puan kaybediyorsunuz. adam öldürecekseniz dahi kan dökmektense boğmayı filan tercih etmek gerekiyor, ve görülmemeyi tabi. counter strike veya call of duty gibi sıka sıka gideyim olayı bunda yok yani. zaten ölmek de kolay. açık alanda 1-2 saniye ateş altında kalırsanız ölüyorsunuz. o yüzden çatışmadayken dahi saklanmak, siper almak gerekiyor.

    tabi sıradan bir adam da değiliz. instinct denen özel yeteneğimizi kullanarak zamanı pause edip tag'lediğimiz hedefleri vurabiliyoruz. kılık değiştirdikten sonra fark edilmeden düşmanların yanından geçebiliyoruz. ipuçlarını ve duvarların arkasındaki adamların(hedeflerin) yerlerini görebiliyoruz. sınırlı tabi bu yetenek. kill aldıkça filan doluyor(oyun zorluğuna göre)

    ayrıca objeleri kullanarak görülmeden dikkat çekmek(distraction) mümkün. örneğin soldan geçmek istiyorsunuz ama orayı gözetleyen bir adam varsa arka tarafa veya sağ tarafa bir şişe atıp adamın dikkatini o yöne çekerek geçmek istediğiniz yerden geçebilirsiniz. kimi objeler doğrudan düşmana da fırlatılabiliyor: makas, bıçak, balta, şırınga, vs. bunlar doğrudan öldürüyor düşmanı(headshot)

    yeterli sayıda çeşitlilik var silah konusunda da. ama tabi bölüm başı seçmiyoruz bunları.(ya da ben bilmiyorum da hiç seçmedim?) bölüm başında bir çift silahla(şu meşhur susturuculu gümüş duel pistols ki bunu da ilerleyen bölümlerde elde ediyoruz) ve boğmak için kullandığı telle başlıyoruz oyuna. düşmanlarını öldürdükçe onların silahlarını alabiliyoruz yerden.

    ben henüz bitirmedim oyunu oynamaya devam ediyorum ama entry'mden de anlaşıldığı üzere epey sevdim. başarılı olmuş.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap