11 entry daha
  • bkz: http://alihasar.blogspot.com/…ajanov-roportaji.html sergey parajanov, söyleşi, sayat nova, unutulmuş ataların gölgeleri, münih

    sergei, nasıl yönetmen oldunuz?

    bence yönetmen olarak doğmanız gerekir. bu bir çocuğun maceralarına benziyor: diğer çocukların arasında ilk adımı siz atarsınız, bir gizem yaratarak yönetmen olursunuz. etrafınızda gördüklerinizi şekillendirir ve yaratırsınız. kendi “artistismus”unuz ile insanlara işkence edersiniz – gecenin bir yarısı annenizi ve büyükannenizi korkutursunuz mesela. charlie’s aunt filmindeki gibi giyinebilir ya da andersen masallarındaki kahramanların kılıklarına bürünebilirsiniz. ağaç gövdesinden koparacağınız parçalarla kendinizi bir horoza çevirebilirsiniz. bunlar hep benim kafamı kurcaladı, bu da aslında yönetmenliğin ta kendisi.

    bir yönetmen vgık (sovyetler birliği devlet sinematografi enstitüsü) gibi bir okulda bile eğitilemez. yönetmenliği öğrenemezsiniz. bununla doğmanız gerekir. daha anne karnındayken yönetmen olmalısınız. anneniz de bir aktris olmalı, böylece bu özelliği miras alabilirsiniz. benim annem de babam da sanat konusunda doğuştan yetenekliydi.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap