28 entry daha
  • film, sanat, sinema, onu okumaya çalışmak, hayatı anlamaya çalışmak, insanı... ne varsa cezbeden, düşünmeye sevk eden. hepsiydi, daha çoğuydu bu yapıt.

    toplayayım; öncelikle filmi 15 şubat'ta !f 2013 kapsamında leos carax'ın sonunda söyleşiye katıldığı gösteriminde izleyebilen şanslılardandım. kendisini gece yarısından sonra karşımda görmek mutluluk vericiydi, gerizekalı izleyici sorularına rağmen. ha ben kimim ki o soruları eleştireyim bu da var, buraya en son değineceğim.

    filmde beni en çok etkileyen 2 sekans var. ilki pere lachaise'te geçen sahneler. buradan sonrası az biraz spoiler içerir;

    ellerini havaya kaldırarak işaret ve orta parmağıyla vurgular yaparak konuşmaya çalışan fotoğrafçı asistanının parmağının ısırıldığı sahneyi gala gösterimi esnasında, "ı'm a girl so ı'm a romantic and my question is what's gonna happen to jean and oscar?" sorusunu soran kıza atfediyorum. (bkz: anladın sen onu).

    (bkz: beauty and the beast)'ten, christ and mary'e ve oradan oedipius'a kadar yolculuğu ya da değil. metalaştırılmış kadından ona muhtaçlık, ya da değil...

    ikincisi ise malum profilleme, ya da seksin dansı, tutku, vücutların ortak kullanımının verdiği keyif.. pek çok şeydi o kare, şu an performansa hiçbir şey konduramıyorum. anlatmaya çalıştığım sahne oluşamadıysa şu fotoğraf yardımcı olabilir.

    son olarak leos carax'tan söyleşi esnasında not ettiğim birkaç cümlesini de filmin bitimine sığdırmak isterim;

    "it's all about how to bring motion into emotion"
    "there's only one character in this movie"
    "this movie is about thoughts, fears, questions..."

    "as a director, ı never think ı'm a director."

    bu arada leos carax'a filmin sonunda "what's so holy about these motors?" sorusunu soran şahsı da medeni cesareti için tebrik etmek istemiştim. (bkz: anladın sen onu)
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap