12 entry daha
  • tamam güldük eğlendik, şimdi ders vakti. bu arkadaşlar da milyonu kırdıklarına göre gelelim bu insanın hayatını neşe ile dolduran projenin diken olarak algıladığım kısımlarına:

    - zoe'nin tipi. o ne lan? hayatında the longest journey ile alakası olmayan, sırf merakından birazdan vereceğim linklere tıklayıp bakacak bir insan (eyvallah ya) dahi diyebilir ki şu zoe (dreamfall) ve şu zoe (dreamfall chapters) arasında anlamsız derecede bir fark ve kötüye gidiş var. hani olay kızın güzel/çirkin olması da değil, ikincisi bildiğin ilkiyle alakasız. ulan project alchera'yı stark'a dayayınca herkesin dudağına zorla silikon da mı yaptırdılar? o gözler niye öyle? çene? yüz şekli? ne yaptınız olm hiç mi bakmadınız eski modele? storytime'dan kurtulunca 5-10 sene yaşlandı mı bu kız (yaşlansa da öyle olmaz ya neyse)? olay nedir yani burada anlamadım. umarım biraz daha iterate ederler model üzerinde.

    - en son update'te gösterilen europolis ve bunun üzerinden yapılan "aha stark'ı gösteriyoruz :)" yani tamam evet stark karanlık, evet stark teknolojik, seedy, cyberpunk, vesaire vesaire ama o dünyanın da güzelliklerle dolu olabileceğini ilk iki oyundan biliyoruz zaten (tlj'de april'in newport'taki ortamı, dreamfall'da direk casablanca). yani gidip de stark'ı kapkaranlık, arcadia'yı da renkli mistik gösterirseniz üzülürüm beyler. oyunun olayı o derece bir zıtlık değil. madem iki dünya converge ediyor sizden bir amalgam bekliyorum o halde. danke. hayır bir de rps'e gitmişsiniz şunu demişsiniz: "and for every inner-city wasteland there’s a beautiful, sunny, magical landscape." magical olmak zorunlu olmamalı, sikerler.

    - adventure oyunu yapıp, asıl hedefe göre "cüzi" bir miktarı stretch goal belirleyip buna "a longer journey" demeyi onaylamıyorum. o kadar para farkıyla zaman satın alamayacağınıza göre ya oyunun yapımı uzayacak ya da o uzatılmış oyunu zaten yapmayı planlıyordunuz. diğer stretch goal'larda "kütüphane", "in-game gallery" gibi daha kabul edilebilir şeyler bulunduğundan bu hedefle senaryoyu biraz genişleteceksiniz ya da bazı kısımları yeniden yazacaksınız. oyunu değişken bir bütçeye göre tasarlamak bana saçma geliyor. onun yerine ne idüğü belirsiz "the longest journey home" 1 milyon hedefi ve "a longer journey" 2 milyon hedefi olsaydı daha saygı duyulabilir bir konum olabilirdi bu, en azından adamlarda 3 kilo taşşak var derdik. bakın obsidian'a adamlar 3.5 milyona büyük bi şehir ortamı koydu, stretch goal denilen şey öyle olur.

    [göt olma editi: adamlar zaten 2 milyon dolara april'in hikayesinin sonunu temsil edecek oyunun finansmanını kapamayı hedefliyorlarmış,"ne idüğü belirsiz" the longest journey home buymuş. birkaç saat önce belli oldu bu. sezarın hakkı sezara, sağlam göt oldum. bravo beyler!]

    bunlar dışında. aferin lan. aferin. banknotlarımı çöpe atmayın, sikerim...

    bu arada ekip şu an dreamfall oynuyor: http://tr.twitch.tv/redthreadgames
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap