38 entry daha
  • 2010 yapımı kim ji-woon filmi. şimdi baktığımızda özellikle 2000'li yıllarla birlikte güney kore sinemasında türü ne olursa ne olsun hem bir yaratıcılık hem bir özgünlük hem de bir farklılık durumu var. öyle bir farklılık ve tazelik ki bu artık "intikam" temalı filmlerde yeni bir şey ortaya koyamayıp kendilerini tekrar eden bir yapı içerisine gömülebilirler derken yeni bir güney kore filmi seyrettiğinizde hemen kendi tezinizi çürütmüş oluyorsunuz.

    --- spoiler ---

    film aslında mantık olarak ortasında bitiyormuş gibi bir izlenim verip bütün sürprizini artık neye dayandıracak derken bu kadar acımasızını daha önce izlemedik diyebileceğimiz türden bir av-avcı oyununa dönüşüyor.

    karakterin intikamını aldıktan sonra yolda onunla birlikte yürüyen kameranın onu terkedip bomboş yolda bir başına bırakması ise karakterin hem kendi intikamını alıp bizimler katarsis oluşturması hem de film boyunca sürdürdüğü amacına ulaşmış olmasına rağmen tipik bir güney kore finali olması ise ayrı bir cesaret örneği idi.

    --- spoiler ---

    144 dakikalık süresini hikayesinin gerilim ve aksiyon öğelerine o kadar ekonomik ve teknik olarak üst düzeyde içine yediriyor ki sıkılmak ne kelime orataya çıkan karşısında saygı duyuyorsunuz.

    başrollerdeki lee byung-hun ve bizim oldboy choi min-sik'in güçlü performanslarıyla değer kattığı film sadece güney kore sinemasının ve türün hayranlarını değil günümüzde özellikle hollywood filmlerinde göremeyeceğimiz bir sinemasl haz bırakıyor.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap