3 entry daha
  • bu zamana kadar binlerce öğrenci yetiştirmiş başarılı olmasınını yanında muhteşem insanlığıyla bir çok akademisyene örnek olacak bir insanı güvendiği bir öğrencisinin tahmin edemeyeceği şekilde davranmasıyla bu şekilde karalamak tam anlamıyla vicdansızlıktır....

    sayın felixis,

    öncelikle araştırmacı kişiliğinizden dolayı tebrik ediyorum sizi. ben de bir bilim insanıyım aslında bunları yazarken ne yapıyorum diye kendime sormadım değil. ama bilim insanı olmam yolunda en büyük adım atmamı sağlayan bir insanı böyle gözü kapalı karalayan bir yazıya sessiz kalamadım. şunu söylemek istiyorum turgut öziş in bu zamana kadar yetiştirdiği öğrencileri incelemiş olmalısınız. görmüşsünüzdür ki hepsi akademik anlamda gayet başarılı olmuş ve bunu kariyerlerine de yansıtmışlardır. turgut öziş doktorasını ve yüksek lisansını yurt dışında bir metoda ismini vermiş john crank danışmanlığında yapmıştır. araştırırsanız john crank ın ne kadar ünlü bir matematikçi olduğunu göreceksiniz.

    gelelim ahmet yıldırım'a. elbette ki danışmanı turgut öziş olduğundan bu ahmet yıldırım ın hikayesinin baş kahramanların olduğu düşünülebilir. ama yaşananlar düşünüldüğünden çok farklıdır. turgut öziş uyarmıştır öğrencisini çok ve bu süreçte ne kadar desteklediği söylense de asla desteklememiştir. aslında durum tamamen bir hocanın öğrencisine güveninden kaynaklanmıştır ve öğrencisi hocasının hiç beklemediği şekilde davranarak onu hayal kırıklığına uğratmıştır. bu öğrenci yıllardır bu hocanın asistanlığını yapmıştır ve belli bir aşamaya gelmiştir. çok normaldir yani bu güvenin oluşması.

    sayın felixis,
    şunu sormak istiyorum size bu öğrencinin hocasına ve jüriye sunduğu tez ile yök e göndermiş olduğu tezi aynı olmak zorunda mı? değil tabiki de pdf formatına getirirken elbette ki değiştirmiş olabilir ve farklı formatta bir tezi yök e göndermiş olabilir. bunu sebebide doktora yaptığı çalışmaları deşifre etmeyerek doçenliğe başvuruda onları kullanmak olabilir. yani burda ahmet yıldırım enteresan kişiliğini anlayabilen olmamıştır. zaten bu olaylardan sonra sergilediği davranışlarda kişiliği konusunda soru işaretleri yaratmıştır.

    sonuç olarak turgut öziş in bu olaylarla hiçbir ilgisi yoktur aslında. yazdıklarınızı haketmemektedir kesinlikle. zaten akademik çalışmalarına devam etmekte ve saygınlığını da sürdürmektedir. zamanınız olursa kendisini ziyaret etmenizi öneririm bir gün. akademik bilgilerinden her zaman yararlanma fırsatım olsaydı diyebileceğiniz bir bilim insanı ve hayatın zorlukları ile nasıl mücadele etmenizi size bir baba şefkati ile anlatan, ender rastlanan bir karakter göreceksiniz karşınızda.

    saygılar,
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap