69 entry daha
  • yıllardır gözümde nba'de charlotte bobcats'i bile geçen sevimsiz, ne idüğü belirsiz takım olmaktan çıkıp feda diyen beşiktaş sevimliliğine sahip takım.

    detaya inip pozitif açıdan bakarsak;

    - öncelikle mevcut kadrodaki oyunculardan ziyade nba'de bir takımın görüp görebileceği basketbol iqsu en düşük triosunu dağıtmak yaptıkları en olumlu hamle oldu. bu seneye kadar javale mcgee, andray blatche, nick young triosuyla sempatizanlarının sabır özelliklerini artıran bir rotasyonla değil play off, nba sonunculuğu için charlotte, sacramento ile bile mücadele edemez haldeydiler. bu oyuncuların aslında hiçbiri yeteneksiz isimler değil fakat mental problemlerinin olduğu da aşikar. hal böyle olunca organizasyon olarak da hiçbir hedefin olmadığı ortamda saçmalamaları oyuncudan öte organizasyon hatasıydı. nitekim mcgee ve blatche gittikleri takımda ciddi bir rotasyon oyuncusu haline geldi.

    - 3 sene öncesinin draftinin 1 numarası john wall henüz beklentileri karşılayamasa da bu seviyedeki bir takımı sırtlayabilecek bir oyuncu kanaatimce meğer ki sağlıklı kalabilsin. john wall asla bir süperstar olamayacak fakat play off yarışında tutabilecek bir pg.

    - bradley beal, geçen senelerdeki müthiş! trionun aksine mental olarak çok daha sağlıklı bir guard. güvenebilecek, yanına parça eklenebilecek bir çaylak olması takım gm'nin de rahatlamasını sağlamıştır. keza martell webster da bu yönde bir isim.

    - nene gibi bana göre her zaman takdir ettiğim ideal bir pivot. tabi ki sağlıklı kaldığı müddetçe. onun da kronikleşen sakatlığı wizards adına en büyük soru işaretlerinden biri.

    - benchi de ilerleyen yıllarda takıma katkı sağlayabilecek bir bench olabileceği görüşündeyim. kevin seraphine, trevor ariza, a.j. prize ideal bir 2. beş için uygun isimler.

    olumsuz yönlerine gelince ;

    - john wall için önümüzdeki 1-2 sene çok kritik bir eşik olacaktır basketbol kimliğinin oturması adına. bu süreçte takım olumlu ya da olumsuz etkilenme ihtimali yüzde 50-50. bir gilbert arenas travması daha kaldırabilecek pozisyonda değil wizards. çok ince bir çizgide dikkat edilmesi gereken bir kontrat ve oyun yapısı şart.

    -emeka okafor'un takıma yük olmadan uzaklaştırılması gerekir. kontratının bitmesine 2 sene kala yılda ortalama 14 milyon dolar alacak olması cleveland düzleminde wizardsın en büyük eksisi. hem takımın oyuncuya hem de oyuncunun takıma verebileceği hemen hemen hiçbir şey yok.

    - takımın bana göre en kilit ismi nene'nin sakatlık problemi. sağlıklı bir nene üzerine bir takım inşa edilebilecek bir isim fakat yarı yolda kalma ihtimali %50 den de fazla bir isim.

    - jan vesely takımda, draft edildiğinde kilit rol alabilecek bir isim olarak düşünüldü fakat 2 yılın sonunda görüntü bambaşka bir boyutta. iyi bir mentör eşliğinde takıma kazandırılabilir bir potansiyel düşüncesindeyim fakat o da kritik bir soru işaretini beraberinde getiriyor.

    ileriye yönelik tahminim, wizardsın geçmişini de göz önünde bulundurduğumuzda olumlu gibi gözüken tablonun makus talihi yenemeyeceği yönünde. gelecek senelerde bu kadar kötü olmayacaktır fakat play offa son sıralardan girip süpürülmeye aday bir takım hüviyetinde.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap