13 entry daha
  • walking dead filminin atmosferini gayet güzel verebilmiş oyun. grafikler iğrenç evet, ama tek başına olmanın ve rambo gibi dolanamamanın verdiği stres dışında, 2-3 zombiyi aynı anda almamanın verdiği stres ayrı. splinter cell gibi görünmeden ilerlemek lazım çoğu zaman. aynen filmdeki gibi aciz ve çaresizliği verbilmişler bu bakımdan güzel. ama 1 zombi öldürmek için çekiçle 4 kere kafaya vurmak biraz abartı olmuş. bi de bütün zombiler (özellikle hastane bölümünde), sıraya girmiş gibi duvarda yatıyor, hangisi uyanacak, hangisi kalkacak bilemiyorsun. silahla ateş edemiyorsun bi anda hepsi uyanıp sesin kaynağına yürüyüşe geçiyorlar.

    ha en zor şey de sizi yakalamış bir zombiye o denyo yuvarlağı denk getirmek. böyle bir stres yok, ben sağa alıyorum mouseu imleç sola gidiyor, o sırada diğer zombiler de dibinize geliyor birini öldürseniz diğerleri sarılmaya başlıyor öpücem abi diye. daha kolay yapsalarmış iyi olurmuş o bölümleri.

    arkadan yaklaştığınız her zombiyi tek vuruşla öldürebiliyorsunuz. bunun için mouse3 tuşuna basılı tutmanız lazım. tek tıklayıp bırakırsanız ittiriyor. ingilizce bilmeyen arkadaşlara selam ederim.

    oyunun optimizasyonu biraz kötü. hatta kötü. gölgeleri açınca inanılmaz kasıyor 660ti ekran kartında bile oynanmaz şekilde fps sorunu oluyor. gölgeleri kapatınca fps kaymak gibi oluyor. bu sefer de mouse inputta sorun var, ya da kasıtlı öyle yapmışlar bilemiyorum. sağa dönecem mouseu bütün masa boyu hareket ettirince dönebiliyorum. mouseun hassaslık ayarını kökledim ona rağmen dönmüyor karakter. buna fix gelmesi lazım.

    çok koştuğunuzda ekranın tepesinden ter olduğunu sandığım bir şelale akmaya başlıyor.

    karakter modellemeleri filmle birebir aynı. dixonun kardeşi murv filan aynı yapılmış. başka karakter henüz göremedim.

    oyunda ilerlerken araba buluyorsunuz, her arabanın yolcu kapasitesi farklı sanırım, aynı şekilde inventory kapasitesi de değişiyor. ana hikayede biryerlere doğru ilerliyorsunuz ama bunu yaparken de benzin bulmanız lazım. her durduğunuz mapte benzin var, her tarafı gezicem vs. derseniz bol bol benzin bulabilirsiniz. ben hep arka sokakları tercih ediyorum. çok benzin gidiyor ama bi o kadar da mekanda buluyorum. (adam ölü yiyici çıktı rıza baba!)

    bu gittiğiniz ana yolda ara ara duruyorsunuz, rastgele bir map çıkarıyor. bu maplerde gizli saklı yardım isteyen insanlar bulabilirsiniz. onları takımınıza katıyorsunuz. hepsinin farklı özellikleri var. biri shotgun seviyor, birinin hpsi 125 tank gibi, birinin stealth özelliği var ama canı düşük filan. bu elemanları arabanızın kapasitesi kadar yanınıza alabiliyorsunuz ve her map başında özel göreve gönderebiliyorsunuz. git ammo bul, git yemek bul, git benzin bul, git bana karı bul allahsız şeklinde. ve bu göndereceğiniz görev öncesi size grup araştırması riskini söylüyor atıyorum 75% risk var diyor. map sonunda sağ salim gelirseniz bu eleman da ölmemişse sorun olmuyor.

    kısacası eğlenceli bir oyun olmuş. walking dead fanları için gayet tatmin edici bence. henüz rick felan kimseyi görmedim dixonun abisi dışında. belki karşılaşıyoruzdur ileride spoiler olmasın diye araştırmadım.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap