6 entry daha
  • columbine katillerine ve amerikanin ikiyüzlülügüne yakilmis bir marilyn manson agiti. sarki marilyn manson trilogy basliginda yazildigi gibi baskan a yazilmis degildir. sakin ha bu büyük bir yanilgidir.

    sarkiyi ve columbine katillerini daha iyi anlamak icin öncelikle su entry`e bakilmasini öneririm. (bkz: #32539294)

    simdi sarkinin sözlerine gelirsek;

    - we are the nobodies, wanna be somebodies. when we are dead, you know just who we are;

    bu cümle aslinda, columbine katillerinin yaptiklari katliamin ana nedenine bir göndermedir. cünkü medya genclere ve halka "siradan bir ölümlü olmaktansa, ünlü bir ölü ol" mesaji vermektedir. katliamin ardindan medya bizleri sasirtmamis ve katilleri time dergisinin kapagina kadar tasimis ve onlara herkesin bir gün gelip de tadacagi ünü vermistir.

    sarkinin köprü kisminda gecen su cümleler ise;

    -some children died the other day ,we fed machines and then we prayed ,puked up and down in morbid faith, you should have seen the ratings that day;

    burada belirtilen ise, amerikan medyasi ve halkinin ahlaki yönden aslindan en ikiyüzlü olusumlar olmasi üzerinedir. basta cocuklarin katliamina ortak olan ve silahlara kolay erisim saglayan kanunlar, dev silah tüccarlari elestirilmistir. hemen arkadan gelen cümle ise, bütün bu olanlara ragmen sükuneti dua etmekle korumus amerikan halkina cekilmis bir siktirdir. amerikan medyasi unutulmamis ve rating göndermesiyle alasagi edilmistir. cünkü katliam günü ve sonrasi medya, katliam kurbanlarinin tek bir gözyasini bile kacirmamis, rating firsatlarini sonuna kadar kullanmistir.

    her zaman ki gibi, olan yine katliam kurbanlarina olmus, medya cilalanmis haberleriyle insanlari kullanarak üzerlerinden prim yapmis ve para kazanmis, amerika`da gencler katliamlar yapmaya devam etmistir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap